A szállodalánc első egységei 2014-ben nyílhatnak Németországban, melyet további európai országok követnek majd.
Szerda
2012.08.22.
A svéd bútorkereskedelmi hálózat diszkont szállodaláncot indít Európában, azonban a hotelek nem a cég nevét viselik majd.
 

Az cég szellemi jogait birtokló Inter Ikea ingatlandivíziója 100 diszkont szálloda létrehozását tervezi Európában, melyek közül az elsők Németországban nyitnák meg kapuikat 2014-ben. A tervezett célpiacok között található többek között Belgium, Hollandia, Anglia, Lengyelország és a Skandináv országok.”Idővel egész Európában jelen szeretnék lenni szállodáinkkal” – jelentette ki Herald Müller, az Inter Ikea ingatlandivíziójának vezető menedzsere. A szállodák nem használják majd sem a svéd bútorgyártó nevét, sem pedig bútoraikat, azonban az IKEA filozófiáját követve „magas minőséget nyújtanak, megfizethető áron”- tette hozzá Müller.

A szállodákban ugyan nem lesznek IKEA bútorok, de mivel skandináv belsőépítészek tervezik meg a tereket, ezért az északi országok építészeti stílusa lesz az uralkodó. Az Inter Ikea már a 90-es évek óta több tucat szállodát épített fel, azonban az üzemeltetésüket egy hotel-menedzsment cég végzi. Ez nem lesz másképp az új diszkonthotel-lánccal sem. A lánc nevét nem árulta el Müller, várhatóan szeptemberben lesz a hivatalos bejelentése.

Az IKEA, a világ legnagyobb bútorkereskedőjeként 131,000 embert foglalkoztat 41 országban. A tavalyi évben összesen 566 millió vásárlót jegyeztek 287 áruházában. A cégnek összetett vállalati struktúrája van, ahol az áruházak tulajdona, valamint a márkanév és szellemi jogok tulajdona külön vannak egymástól választva.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró