Hazánkban az első Madame Tussauds franchise

Madame Tussauds
Madame Tussauds / A hálózat első franchise partnere Magyarországon nyit panoptikumot
Hétfő
2021.07.05.
2022 első negyedévében, hazánkban nyitja meg kapuit a Madame Tussauds első franchise egysége.
 

A Dorottya utcában, a lánchíd mellett nyíló egység befektetési összege 10 milliárd forintra is rúghat. Ez lesz a hálózat első franchise egysége: a jelenleg üzemelő 22 múzeumból ugyanis eddig eddig mindet az angol anyacég, a Merlin Entertainments indította.

Habár a 23. panoptikum ezúttal magyar átvevő befektetéséből valósul meg továbbra is az angoloktól függ majd a működése. A pontos részletek még nem ismertek, ám azt már tudni, hogy 50 kézzel készített viaszfigura érkezik majd Budapestre az egyetlen ezzel foglalkozó gyárból, egyenesen London-ból.

A magyar befektető Dorottya Experience Kft. már egy ideje fontolgatja egy interaktív múzeum indítását. Unger Zsolt, a cég kreatív igazgatója úgy gondolja annak ellenére, hogy a főváros népszerű turisztikai célpont kevés élmény-alapú kínálattal rendelkezik a látogatók számára.

A magyar cég 2018 nyarán vette fel a kapcsolatot a Merlin Entertainments-el és pont időben, mert az angolok már egy ideje szemeztek Budapesttel. Ugyanakkor az anyacég túl költségesnek találta a magyar nyitást - ezért is döntöttek a franchise jog értékesítése mellett. A franchise egység megvalósulását a Hazai Turisztikai Ügynökség 3.1 milliárd forintos támogatása is segítette.


Franchise tanácsadó