SPAR express OMV benzinkúton / A folyamatos bővülés közben ugrásszerű növekedés mutatkozott 2014 és 2015 között, amikor megháromszorozódott a társult üzletek száma, amelyek legnagyobb része OMV-SPAR express formában működik.
Hétfő
2018.09.10.
Franchise rendszerünk egyértelmű sikertörténet” – hat éve elérhető franchise programja mellett tett hitet Magyarország hatodik legnagyobb foglalkoztatója.
 

A SPAR 1991 óta van jelen Magyarországon, azonban franchise programjára több mint két évtizedet kellett várni a hazai vállalkozóknak. A franchise hálózat 2012-ben indult két üzlettel, és egy dinamikus terjeszkedés eredményeként öt év alatt 142-re nőtt a csatlakozott partnerek száma, az üzleti modellt mára országszerte 158 egység valósította meg sikeresen. A partnerüzletek kezdeti forgalma 237 millió forint volt, tavaly már megközelítette a 36 milliárdot (a cégcsoport teljes forgalmának nagyjából hat százalékát). A társaság mintegy 13 ezer munkavállalóval Magyarország hatodik legnagyobb foglalkoztatója. Mindeközben a SPAR franchise program üzletei országszerte mintegy 1500 embernek adnak munkát.

Az idén hatéves franchise rendszerünk egyértelmű sikertörténet. A magánkereskedők azért csatlakoznak hozzá, mert ennek keretében számos előnyt élvezhetnek: széles áruválasztékot, akár heti hatszori áruszállítást, kiterjedt marketingtámogatást és promóciókat, de a korszerű informatikai rendszert, valamint a SuperShop hűségprogramot is használhatják. Ezenkívül a SPAR saját tulajdonú bicskei húsüzeméből kikerülő, kiváló minőségű és kedvező árú húsok a franchise üzletekben is elérhetőek, újabban pedig az üllői SPAR enjoy. elnevezésű convenience üzemünk kényelmi termékeivel is gazdagíthatják választékukat” – mondta el Maczelka Márk, a vállalat kommunikációs vezetője.

A franchise hálózat bővítése továbbra is napirenden szerepel a SPAR Magyarország életében, így a további üzletnyitások mellett a SPAR az elkövetkező időszakban is várja franchise partnerek jelentkezését. A kiskereskedelmi üzletlánchoz való csatlakozás az ország bármely településén, már meglévő, működő (ezesetben legalább 100 négyzetméter alapterületű) vagy teljesen újonnan nyíló élelmiszerkereskedelmi egységgel egyaránt lehetséges.  

Előbbi esetben a társuló üzletek a SPAR partnerprogramnak megfelelően kisebb-nagyobb mértékben átalakulnak. Az átalakítás legfontosabb szempontja, hogy a vevő ugyanabban a vásárlói élményben és kényelemben részesüljön, mintha saját üzemeltetésű üzletbe tért volna be vásárolni és azt érezze, hogy a személyességet illetően nem változott semmi. Így a kis üzletek integrálása a SPAR franchise hálózatába a helyi lakosság számára is kedvező, mert a környékbeli, kényelmi kereskedések kínálata jelentősen bővül, a szolgáltatás színvonala növekszik.


SPAR market / A közelmúltbéli nyitásoknak köszönhetően új SPAR partnerüzletek várják a vásárlókat Budapesten, Adonyban, Dunaújvárosban és Pétfürdőn, illetve SPAR express nyílt a maglódi, nyékládházi, nyíregyházi és a váci OMV töltőállomásokon.