2017 végén 344 SPAR szupermarket, 33 INTERSPAR hipermarket, valamint 142 franchise üzlet tartozott az élelmiszerlánchoz Magyarországon.
Péntek
2018.03.30.
Rekordforgalommal, 26 új franchise és 4 új saját üzemeltetésű áruháznyitással zárta a 2017-es üzleti évet a SPAR Magyarország.
 

Átadta új, SPAR enjoy. elnevezésű convenience üzemét a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Az új – napi 4 tonna majonézes saláta és több mint 20 ezer szendvics elkészítésére berendezkedett – üzemet megnyitó sajtótájékoztatón a vállalat egyúttal bejelentette, hogy a SPAR rekordforgalommal zárta a 2017-es üzleti évet. A cégcsoport a tavalyi évben 562,5 milliárd forint forgalmat realizált, amely 8,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi eredményt.

Az elmúlt évek tendenciáját folytatva tavaly ismét sikeres üzleti évet zárt a SPAR Magyarország, a forgalmi növekedésnek köszönhetően a vállalat piaci részesedése jelentősen emelkedett. 2017-ben, belső folyamatai fejlesztése mellett folytatta a megkezdett beruházásokat és hálózatfejlesztést a vállalat, 4 új saját hatáskörben üzemeltett áruházat adott át, 21 üzletét pedig modernizálta – országszerte 23 milliárd forintot fordított üzletei korszerűsítésére. A tavalyi esztendő legnagyobb zöldmezős projektje Érden valósult meg, itt nyílt meg a 33. INTERSPAR hipermarket.

Öt éves a SPAR partner program

Ötödik születésnapját ünnepelte a franchise program, melyhez a töltőállomásokkal és üzletekkel együtt 2017 végéig országszerte összesen 142 áruház csatlakozott. Az üzletág éves forgalma meghaladta a 35 milliárd forintot. Tavaly 26 új üzlet nyílt a franchise program keretén belül: 11 SPAR market (Budapesten 5, valamint Cegléden, Csólyospáloson, Üllőn, Zalaegerszegen, Diósdon, Székesfehérváron 1-1 üzlet), 6 SPAR partner (Budapesten 2, Cegléden, Siófokon, Miskolcon, Füzesgyarmaton 1-1 üzlet), 8 DESPAR – Lukoil shop (Budapesten, Dunakeszin, Érden, Keszthelyen, Balatonakarattyán, Pilisvörösváron, Gyöngyösön és Nagykanizsán) és 1 OMV - SPAR express Budapesten.

A SPAR továbbra is várja a magánkereskedők jelentkezését a franchise hálózathoz az ország bármely pontjáról. „A csatlakozás minden fél számára azonnali és kézzelfogható előnyökkel jár. Miközben a kiskereskedők az együttműködés során megtarthatják önállóságukat, a SPAR csoport széles áruválasztékával, minőségi termékeivel és számos szolgáltatásával, mint például logisztikai, helyi és országos marketing, illetve informatikai támogatással is segíti őket” – emelte ki nyilatkozatában a vállalat.