A várakozásoknak megfelelően erősített a Diego

Diego franchise üzlet Prágában
Diego franchise üzlet Prágában / A hálózat tavaly sikeresen kezdte meg csehországi expanzióját is, amivel a Diego érdemelte ki a Magyar Franchise Szövetség 2017. Év Külföldön Sikeresen Terjeszkedő Hálózata elismerését.
Péntek
2018.06.15.
Közel a századik hazai helyszín a magyar lakberendezési áruházlánc számára, miközben a régiós terjeszkedés is a tervek szerint halad.
 

A Diego lakberendezési áruházlánc az előzetes várakozásokkal gyakorlatilag megegyező 18,8 milliárd forint árbevételt ért el a tavalyi évben, 15 százalékkal többet az azt megelőző évi eredménynél. A dabasi központú vállalat adózott nyeresége 2017-ben valamelyest csökkent, 384 millió forint volt a 2016-os 436 millió forint után.

A Diego éves eredményeinek publikálásával egyidőben közölte, hogy 2018-ban a forgalom további 12 százalékos növekedésére számít a vállalat. Ezzel az 1992-ben alapított magyar társaság jó úton haladna középtávú céljainak megvalósítása felé, ami a 2020-ra kitűzött 25 milliárd forintos árbevétel és a 200 Diego üzletet magába foglaló franchise hálózat elérését jelentené.

A padlóburkoló szakkereskedőből lakberendezési áruházlánccá vált Diego 1996-ban kezdte felépíteni franchise hálózatát, amelyhez jelenleg összesen 154 áruház tartozik, ebből 98 Magyarországon, 34 Romániában, 20 Szlovákiában, 2 pedig a Cseh Köztársaságban található. A fejlesztési tervek szerint az idei év végéig megnyílik a 100. Diego pont Magyarországon, amivel 1-2 településre csökkenne a hazánkban még elérhető területek száma.

Így a további dinamikus terjeszkedés elsősorban a külföldi piacokon fog zajlani a tervek szerint. Ebben lehet segítségre a legutóbbi, június elején nyílt új franchise üzlet a csehországi Brnoban. Az itt kialakított oktató- és raktárbázis révén ez lesz az ország továbbképzési központja, illetve innen látják el a meglévő és az újonnan nyíló csehországi franchise boltokat a teljes Diego kollekcióval.

A Diego kiskereskedelmi tevékenységgel és kiállítási szőnyegezéssel indult útjára 1992-ben. A vállalat nagykereskedelmi szolgáltatásai teremtették meg az alapot egy franchise hálózat kiépítéséhez, amihez 1996-ban látott hozzá a társaság. Az elmúlt két évtizedben a Diego meghatározó szereplővé nőtte ki magát Magyarország mellett Szlovákia és Románia laminált padló, szőnyeg, függöny, valamint tapéta piacán. A hálózat tavaly sikeresen kezdte meg csehországi expanzióját is, amivel a Diego érdemelte ki a Magyar Franchise Szövetség 2017. Év Külföldön Sikeresen Terjeszkedő Hálózata elismerését.


népszerű a fórumban