Magyarországon még 6-8 településen van lehetőség Diego áruház nyitására.
Szerda
2017.04.05.
A tavalyi 15 százalékos bővülés után, idén is kétszámjegyű forgalomnövekedést és külföldi erősítést tervez a Diego lakberendezési áruházlánc.
 

A Diego lakberendezési áruházlánc 16,3 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, 14,8 százalékkal többet az előző évinél. 2017-re a forgalom 16 százalékos növekedését várja a társaság, így 18,9 milliárd forint forgalom a terv – közölte a Diego Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Tájékoztatásuk szerint a társaság árbevétele az elmúlt öt évben csaknem 80 százalékkal nőtt; 2020-ig újabb, körülbelül 80 százalékos növekedés és 25 milliárd forint nettó árbevétel elérése a cél.

A 25 éve alapított, magyar központú Diego 1996-ban kezdte felépíteni franchise hálózatát, azóta padlóburkoló szakkereskedő láncból lakberendezési áruházhálózattá vált. Jelenleg három országban 145 Diego szakáruház működik, a 96 magyarországi mellett Romániában 32, Szlovákiában pedig 17 helyen.

Magyarországon még 6-8 településen van lehetőség Diego áruház nyitására, külföldi üzleteik számát pedig 2020-ig duplázni fogják, a három országban így összesen 200 Diego bolt lesz. A fejlesztési tervekben az idén 6-6 új bolt indulása szerepel Szlovákiában és Romániában – közölte a vállalat.

A Diego 1992-ben kiskereskedelmi tevékenységgel és kiállítási szőnyegezéssel indult el, majd rövid időn belül vidéki kiskereskedők folyamatos kiszolgálásával bővítette tevékenységi körét. Nagykereskedelmi szolgáltatásaik teremtették meg a franchise hálózat alapjait. A Diego hálózat ma már meghatározó szerepet tölt be a Kárpát-medence laminált padló, darabszőnyeg, padlószőnyeg, PVC-padló, függöny, lakástextil, tapéta és az ezekhez tartozó kiegészítő termékek piacán.


népszerű a fórumban