Az Interspar áruház mellett egy 1200 négyzetméteres shop-terület is helyet kapott a bevásárlóközpontban, ahol többek között kávézó, posta, drogéria, optika és ékszerüzlet is nyílik. A mélygarázsban és szabadtéren összesen 377 helyet alakítottak ki a parkoláshoz.
Csütörtök
2017.03.02.
Az élelmiszerlánc Érden, egy közel 4 milliárd forintos beruházás keretében nyitotta meg legújabb, hétezer négyzetméteres bevásárlóközpontját.
 

Érden, az Iparos úti autópálya-csomópont közelében, csaknem hétezer négyzetméteres, modern szolgáltatásokkal felszerelt bevásárlóközpontot nyitott a SPAR, benne egy több mint háromezer négyzetméteres Interspar hipermarkettel. A beruházásra mintegy 4,1 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország, mellyel 100 új munkahelyet is teremtett. A környezetkímélő technológiákkal megtervezett új bevásárlóközpont alapkövét még 2015 októberében tették le Érden.

A bevásárlóközpontban helyet kapott egy több mint 3 ezer négyzetméteres Interspar áruház, melyhez mélygarázst, shopterületet, illetve SPAR to Go egységet is építettek. A mintegy 4,1 milliárd forintos beruházásban az úthálózatot is fejlesztették a hipermarket környékén. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által átépített M7-es – Érd, Iparos úti autópálya-csomópont korszerűsítési munkáit a SPAR 400 millió forinttal támogatta.

Az üzletlánc saját beruházásban több mint 250 millió forintból a környező utakat is megújította, a Somogyvári úton a vízelvezetés kialakítására pedig 128 millió forintot fordítottak. A hipermarket szomszédságában pedig egy csaknem 200 négyzetméteres játszótér várja a gyermekeket. A beruházások segítségével a SPAR jelentősen hozzájárul Érd infrastrukturális fejlődéséhez.

A SPAR folyamatos fejlesztéseket tervez 2017-ben Magyarországon, vállalatunk számára kiemelten fontos a hipermarketek folyamatos modernizációja és az expanzió is. Tapasztalataink szerint a főváros vonzáskörzetében élők számára fontosak a könnyen és gyorsan megközelíthető, jelentős mennyiségű parkolóhellyel és széles áruválasztékkal rendelkező áruházak, ezért döntöttünk az érdi beruházás mellett. A közel másfél évig tartó fejlesztés összesen 100 új munkahelyet teremtett, de korszerű és esztétikus munkakörnyezetet is kínál dolgozóinknak" – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR 1995-ben nyitotta meg az első INTERSPAR áruházat Győrben, és ezzel meghonosította a hipermarket formátumot Magyarországon. A 32. Interspar Szekszárdon nyílt meg 2014 novemberében, a 33. Interspar-t a vásárlók március 3-tól vehetik birtokba Érden. A SPAR Magyarország így már közel 500 saját és franchise üzlettel rendelkezik, a vállalat több mint 13 ezer alkalmazottal az ország egyik legnagyobb munkaadója.