Az Orbis hálózat kötelékébe jelenleg 117 hotel tartozik, közülük 17 Magyarországon található. A vállalat kizárólagos mester franchise jogtulajdonosa a francia AccorHotels csoportnak és már az Adagio hálózatnak is Közép és Kelet Európában.
Csütörtök
2017.11.02.
A régió legnagyobb hotelcsoportja bővíti portfólióját. 8 országban, köztük Magyarországon fejlesztheti az Adagio apartman-hotel márkákat.
 

Közép és Kelet Európa legnagyobb hotel operátora, a lengyelországi székhelyű Orbis Hotel Group, mester franchise szerződést kötött az Adagio szállodalánccal. Mostantól az Orbis irányíthatja az expanziót, és fejlesztheti mind a három Adagio márkát (Adagio, Adagio Access és Adagio Premium) a Magyarországot is magába foglaló régióban. A hivatalos megállapodás összesen nyolc országra terjed ki: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia, Szerbia, Észtország, Litvánia és Lettország.

Az Adagio mester franchise jogok megvásárlásával az Orbis természetesen a fejlesztés, a management és a terjeszkedés jogát is megszerezte, így függetlenül irányíthatja a régióban az Adagio márkákat. A megállapodás 15 évre szól, amely tartalmazza a hosszabbítás lehetőségét további 5 évre.

A 2007-ben alapított Adagio két csoport együttműködéséből, a Pierre & Vacanses Center Parcs és az AccorHotels vegyesvállalataként született meg. Az Adagio apartmanok széles skáláját kínálja a gazdaságostól a luxus felszereltségig, mindezt ötvözve a hoteleknél megszokott kényelmi szolgáltatásokkal.

„Az Adagio a legjobb választás azok számára, akik az apartmanok otthonosságát és a szállodai szolgáltatásokat keresik a maximális kényelem érdekében. Egy erős márka, amely vendégei számára helyet kínál közép- és hosszútávra egyaránt. Friss márkaként az Orbis portfólióban új irányokat és lehetőségeket nyújt számunkra” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis igazgatótanácsának elnöke.

A lengyel vállalat ezzel a lépéssel nem csak bebiztosította pozícióját a piacon, de sikeresen képes kiszolgálni vállalati ügyfelei elvárásait is. „Kelet Európa kiemelt terület, hiszen sok vállalati ügyfelünk számára fontos igény, hogy Európa ezen részén ilyen szolgáltatásokban részesüljön. Örülünk, hogy márkánk csatlakozott a régió legnagyobb hotelhálózatához, és az Orbis részeként működik tovább” – tette hozzá Karim Malak, az Adagio ügyvezető igazgatója.

Az Orbis a mostani megállapodás mellett (Európa legnagyobb szállodaláncának, az AccorHotels csoportnak exkluzív partnereként) összesen 16 országban rendelkezik mester franchise jogokkal és vezeti a hálózatfejlesztést. Számos ismert márka tartozik a vállalathoz: Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis Styles és az Ibis Budget is.


Kovács Márton
journalist