Fiókirodaként lehetőségünk van katalógus bemutatókon és tanulmányi utakon is részt venni, de bármilyen szakmai kérdésünk merül fel, a központi irodához bármikor fordulhatunk.
- Csontos Erika, Summer Time Travel franchise partner, az albertirsai iroda vezetője
Csütörtök
2017.09.07.
Az ügyfélbarát hozzáállás, a szakértelem és a családias légkör meggyőzött arról, hogy franchise irodát nyissunk” – Csontos Erika közel másfél éve vezeti utazási irodáját.
 

Csontos Erika, az albertirsai iroda megnyitásával 2016 júniusában csatlakozott a Summer Time Travel utazási iroda franchise hálózathoz. Bár a turizmusban és a franchise világában nem volt tapasztalata, párjával sikeres ingatlanközvetítő és kivitelező céget működtetnek, így már rendelkezett kellő ismeretekkel az üzleti világból.
Erika elmondása szerint mindig is érdeklődött a turizmus iránt. Az internetes információgyűjtést követően talált rá a Summer Time Travel hálózatra, majd Bartal Melinda ügyvezető-igazgatóval való személyes találkozás után megszületett a döntés. Sikeres vállalkozóként nagyszerű lehetőséget látott az albertirsai iroda megnyitásában. „Az ügyfélbarát hozzáállás, a szakértelem és a családias légkör, ami itt fogadott bennünket meggyőzött arról, hogy franchise irodát nyissunk” – mondta el Erika. A franchise központ segítségével két hónapos előkészület után meg is nyitott az üzlet.

Mint minden induló vállalkozásnál, így Erikáék esetében is voltak kezdeti nehézségek, problémák, de a franchise központ szaktudásának köszönhetően ezeket gyorsan sikerült orvosolni. „A megfelelő marketingnek, a központi iroda támogatásának és az elhivatottságunknak köszönhetően sikeresen átlendültünk ezen az időszakon” – mesélte Erika. „Miután stabilizálódott az iroda, nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett az utasok oldaláról. Számukra kiemelkedően fontos, hogy helyben tudják intézni az utazással kapcsolatos teendőiket.

Erika elmondása szerint az iroda megnyitását megelőzően a térségben csak Cegléden vagy Budapesten volt elérhető utazási iroda, így a helyi lakosok számára hiánypótló a vállalkozás. „Központi helyen, Albertirsa belvárosában nyitottuk meg az irodát. Az utcafronti üzletünk 50 négyzetméteres, parkolási lehetőség biztosított.” Erika hozzátette, a sikerhez természetesen nem csak az elhelyezkedés, de a komplex szolgáltatások is hozzájárultak.

A Summer Time Travel irodák versenyképességének kulcsa ugyanis elsősorban a széles kínálat és a sok együttműködő partner. Az utazni vágyók számára a hálózat irodáiban egy helyen és azonos áron érhető el az összes utazásszervező ajánlata. „Versenytársainkkal szemben mi nem csak saját szervezésű utakat, hanem partnereink útjait is kínáljuk, legyen szó egyéni, csoportos vagy akár körutazásról. Emellett repülőjegy értékesítéssel is foglalkozunk. A kínálatunknak, szolgáltatásainknak köszönhetően nálunk biztosan mindenki megtalálja a számára ideális utat” – emelte ki Erika.

A Summer Time Travel a versenytársakkal szemben nem csak saját, de a legtöbb utazási iroda útjait is kínálja, így minden utazni vágyó biztosan megtalálja a számára kedvező utat.

A központi marketingen kívül, amely az egész, tíz egységből álló Summer Time Travel hálózatot reklámozza, lehetőség van közösen kidolgozott, az adott irodára vonatkozó marketing együttműködésre is, így Erika természetesen kihasználta ezt a lehetőséget: „Előnyt jelent, hogy a hálózat irodái több városban is megtalálhatóak, a márka ismertségének köszönhetően könnyebb dolgunk van, de nem szabad elfelejteni a helyi adottságokat sem”.

A franchise központ minden évben két alkalommal, a szezont megelőzően és követően fiókirodai találkozót tart, ahol az aktualitások megbeszélése mellett tapasztalatcserére, illetve a közös stratégia és marketing kialakítására, finomhangolására is alkalom nyílik. „Fiókirodaként lehetőségünk van katalógus bemutatókon és tanulmányi utakon is részt venni, de bármilyen szakmai kérdésünk merül fel, a központi irodához bármikor fordulhatunk” – jegyezte meg Erika. „A megbeszéléseket követően a lazítás sem marad el, eltűnnek a jegyzetfüzetek, kikapcsol a projektor és kezdetét veszi a céges buli, a bográcsozás és baráti beszélgetések.

Jövőbeli terveit illetően Erika elárulta, hogy az albertirsai iroda mellet terjeszkedni, fejlődni szeretne. Terveiben szerepel egy második üzlet nyitása is, a város már megvan, jelenleg a megfelelő üzlethelyiséget keresi. „Akik elhivatottságot éreznek magukban az új kihívások iránt és megfelelő kitartással rendelkeznek, valamint a munkájukba vetett hitükből fakadóan sikeressé tudnak tenni egy vállalkozást, azoknak csak ajánlani tudom a Summer Time Travel franchise hálózatot. Mindezek mellett, mint az élethez, úgy a vállalkozáshoz is kell egy kis szerencse”.


Kovács Márton
journalist