33 jele annak, hogy saját vállalkozást kellene indítania

Szombat
2014.06.28.
A vállalkozói típus látja, érti a jeleket és hirtelen realizálja, hogy eljött az idő, készen áll saját vállalkozása elindítására.
 

Ha az asztalánál ülve saját vállalkozásának elindításáról álmodozik, akkor ez a cikk Önnek szól.
Azt már tudja, hogy egy cég elindítása megfélemlítő folyamat lehet, ami rengeteg kemény munkát igényel. De a kérdés már régóta, nappalokon és éjszakákon át foglalkoztatja. Talán csak boldogtalan a jelenlegi pozíciójával. Talán mindig is egy saját üzlet, saját cég megnyitásáról álmodott. Vagy talán csak egy drasztikus változásra van szüksége az életében.
Bármelyik forgatókönyv is legyen érvényes az Ön esetében, a következőkben bemutatunk 33 jelet, amik arra utalhatnak, hogy komolyan készen áll saját üzletének elindítására.

1. Folyton töpreng
A vállalkozók sosem hagyják abba az ”ötletelést”. Ez egyszerre áldás és átok. Ha ilyen viselkedést tapasztal saját magán, talán eljött az ideje, hogy kilépjen a mindennapi szélmalomharcból és olyanba kezdjen, ami a gondolatait és ötleteit cselekvéssé változtatja. Ehhez pedig nincs jobb ”színtér”, mint amit egy saját üzlet jelent.

2. Szenvedélyes
Ha van egy olyan üzleti koncepció, amivel hosszabb idő után is újra és újra szerelembe tud esni, akkor miért is ne változtathatná valósággá azt. A sikeres vállalkozók és üzlettulajdonosok igazán szenvedélyesek azzal, amit csinálnak, és mindent megtesznek azért, hogy a víziójukat egy olyan termékben/szolgáltatásban valósítsák meg, amelyet a világ többi része élvez.

3. Független
Ön egy igazi problémamegoldó, aki a legtöbb problémát saját maga próbálja megoldani. Lehet most jött el a pillanat, amikor elég függetlennek érzi magát saját vállalkozásának felépítéséhez.

4. Motivált
Nincs mindig szüksége valakire vagy valamire, hogy cselekvésre, haladásra bírja. Ön minden reggel felkel és teszi, amit tennie kell. Ez az ”önmotiváció” egy üzletindítás kezdeményezéséhez és megvalósításához irányíthatja.

5. Szervezett
Egy üzlet vezetése, működtetése rengeteg szervezői készséget igényel. Egy ponton már lehet, hogy fel akar-, vagy fel kell vennie szakértőket (pl. könyvelőket vagy ügyvédeket), de az elején valószínűleg saját magára kell hagyatkoznia abban, hogy kövesse a pénzügyeket, kiadja a felelősségeket és bemutassa ötleteit a befektetőknek. Nem tudja mindezt megvalósítani, ha nincs rendszer az életében.

6. Szükségét érzi, hogy segítsen az embereknek
Ha erős vágyat érez aziránt, hogy másokat megszólítson egy egyedi termékkel vagy szolgáltatással, akkor ez egy árulkodó jele annak, hogy megérett egy üzlet elindítására. Az a törekvés, hogy segítsen az embereknek kényelmesebbé, jobbá tenni életüket, tarthatja Önben a lelket a működés során felmerülő akadályok megoldásában. A legerősebb cégek is úgy emelkedtek fel, hogy egy problémát kívántak megoldani a világ számára.

7. Úgy érzi, megrekedt munkahelyén
Ha rettegve kel fel minden reggel, akkor valószínűleg nem teljes az élete. Egy előléptetés vagy egy másik állás esetleg elódázhatja a problémát, de mélyen úgy érzi, hogy egy hétköznapi 9-17 óráig tartó pozíció lehetősége egyszerűen nem izgatja fel. Találja ki, hogy arra van-e szüksége, hogy a saját főnöke legyen vagy csak valami mást kellene csinálnia.

8. Be kell, hogy bizonyítsa vízióját
Tegyük fel, hogy van egy ötlete, de mindenki azt mondja, hogy nem lehet megvalósítani. Mit tesz ezzel kapcsolatban? Ez az élmény talán elegendő motiváció lehet, hogy elhallgattassa a kételkedőket.

9. Nevet akar szerezni magának
Rengeteg remek vállalkozó és üzlettulajdonos realizálta, hogy többet akar az élettől. Steve Jobs tudta, hogy ő különleges. Ha Ön is így érez, akkor abból nagy dolgok jöhetnek ki.

10. Mindig is a saját főnöke akart lenni
Akár ”hatalommániás”, akár csak nem szereti, ha utasítgatják, akkor miért is ne lenne inkább a saját maga főnöke!?

11. A szakterülete szűkölködik munkalehetőségekben
A gazdaság még nem heverte ki teljesen a válságot és az ágazatban, amiben Ön is tevékenykedik, jelenleg munkaerő felvételi stop van. Ahelyett, hogy kivárna vagy elfogadna egy olyan állást, ami kevesebb készséget igényel, mint amivel Ön rendelkezik, vegye fontolóra egy saját vállalkozás elindításának lehetőségét.

12. Megteheti, hogy kockázatot vállaljon
Ha egyedülálló vagy nincsen fiatal gyermeke, valószínűleg nem kell aggódnia azért, hogy másokat támogasson. Használja ki életének ezt a szakaszát, amikor van lehetősége arra, hogy egy kicsit merész legyen.

13. Nem bírja a mindennapi ingázást
Ha minden nap a dugóban ül szitkozódva, akkor lehet, hogy a saját otthonában kéne egy céget felállítania. Végtére is, sok sikeres üzletet indítottak már el a garázsból.

14. Elképesztő munkamorállal rendelkezik
Ha nem bánja, hogy egy héten többször is napi 12 órát kell dolgoznia (ahogyan kezdő vállalkozóknak kell sokszor), akkor miért ne tenné azt a munkát valami olyanba, ami iránt igazán lelkesedik?

15. A bizonytalanság után sóvárog
Ön az a típus, aki szárnyal, amikor az ismeretlent fedezheti fel. Ezért, egy saját vállalkozás elindítása vonzó lehet. Mindenképp jobb, mint halálra unnia magát a munkájában, amibe már belefáradt.

16. Mindig a lehetőséget látja
Nem számít, hogy merre jár, vagy épp mit csinál, mindig úgy érzi, hogy muszáj javítania, tökéletesítenie a dolgokat. Üzlettulajdonosként egy hatalmas potenciált tudna megvalósítani –pénzt keresni vagy javítani mások életén.

17. Több projektet is kiszerveznek
Ha azt látja, hogy a jelenlegi munkaadója külső segítséget vesz fel egy olyan munkára, amit Ön még jobban is meg tudna csinálni, tegyen valamit azért, hogy saját magának szervezze ki.

18. Egy csapat tagja akar lenni
Talán csak azt akarja, hogy a saját csapatát építhesse fel az alapoktól, olyan emberekkel, akik osztoznak a víziójában és, akik hajlandóak csatlakozni Önhöz az ”utazásban”.

19. Munkahelyeket akar teremteni
Ebben a kihívásokkal teli gazdaságban, úgy látja, hogy nincs elég munkahely barátainak, ismerőseinek, akikkel korábban együtt tanult vagy dolgozott. Ha bízik ezekben az emberekben és ismeri a tehetségeiket, készségeiket, úgy érezheti, hogy segítene rajtuk egy olyan cég megalapításával, ami alkalmazza őket.

20. Erős vágyat érez egy olyan termék vagy szolgáltatás kifejlesztése iránt, ami még nem elérhető
Ön egy problémamegoldó. Már megtapasztalta azt az ”ahaa” érzést, amit az a felismerés váltott ki Önből, hogy egy termék vagy szolgáltatás még nem elérhető a piacon. Használhatja a felismerésnek ezt a pillanatát arra, hogy ötletét valósággá változtatja.

21. Kreatív
Ha belefáradt, hogy a kreatív ötleteit rendre elpazarolják, akkor talán itt az ideje, hogy kifejezze önmagát azáltal, hogy felépíti saját vállalkozását – méghozzá úgy, ahogy mindig is elképzelte.

22. Szüksége van rá, hogy inspiráljon
Ön az a személy, akihez az emberek tanácsért fordulnak vagy akkor, ha csak egy kis vigasztalást, bíztatást keresnek? És igazából élvezi ezt a szerepet? Egy saját vállalkozás lehetőséget ad arra, hogy inspirálja azokat, akik körül veszik Önt.

23. Egy örökséget akar építeni gyermekeinek
Vannak gyermekei és arról gondolkozik, hogy valami olyat hagy hátra a számukra, amire büszkék lehetnek. Még akkor is, ha majd nem akarják átvenni a családi üzletet, megtapasztalhatják, tanúi lehetnek, ahogy a kemény munkája és az elhivatottsága kifizetődik.

24. Új kihívásra vágyik
Talán falba ütközött jelenlegi munkahelyén és beleunt munkakörébe. Ez általában nem a legjobb szituáció annak, aki új kihívásra vágyik. Márpedig belekezdeni saját üzletébe mindenképp kihívást jelent.

25. Szeret új ismereteket és készségeket elsajátítani
Néhányan olthatatlan tudásszomjjal rendelkeznek. Ön valószínűleg nem tudja kielégíteni ezt az igényét akkor, ha ugyanazt a munkát végzi éveken át. De üzlettulajdonosként átélheti ezt az élményt.

26. Nem bánja, ha több dolgot kell egyszerre csinálnia
Vannak olyan emberek, akik képesek egyszerre több feladat elvégzésére is. Ha Ön az a típus, aki nem roskad össze a multitasking nyomása alatt, akkor már rá is lépett az útra.

27. Nem fél a bukástól
Üzlettulajdonosként, egy bizonyos ponton valószínűleg szembe kell majd néznie a kudarccal is. Ha ez nem rémiszti meg, akkor jelölje meg, mint egy újabb jelét annak, hogy készen áll saját vállalkozásának elindítására.

28. Biztosítani tudná a saját munkahelyi biztonságát
Kezdi észre venni, hogy az egyik legrosszabb dolog abban, hogy másnak dolgozik az az, hogy számolnia kell a lehetőséggel, hogy kirúgják vagy egyszer csak értékesítik a vállalatot. Miért is ne teremtené meg inkább a saját biztonságát?

29. Rengeteg tehetség veszi körül
Attól függetlenül, hogy az egyetemen/főiskolán vagy jelenlegi munkahelyén, környezetében néz körbe; ha olyan szakképzett emberek veszik körül, akik elvesztegetni látszanak tehetségüket, talán képes lesz meggyőzni őket, hogy csatlakozzanak vállalkozásához. A cégét vonzóvá teheti számukra azáltal, hogy felkínálja a nyereség megosztását, részvény vagy üzletrész opciót, egy vidám, barátságos munkakörnyezetet vagy előrelépési lehetőséget.

30. Azt gondolja: ha nem most, akkor mikor?!
A halogatás talán a legvégzetesebb startup-gyilkos. Ahelyett, hogy húzza a száját, vehetné a bátorságot, hogy megteszi a szükséges lépéseket az üzleti ötlete megvalósításához – méghozzá most.

31. Az eredmények jönni fognak
Amikor valaki másnak dolgozik, nehézkes lehet nyomon követni, hogyan jövedelmez a cég az Ön kemény munkájából. Ha a tetteinek közvetlen eredményeit akarja látni, akkor egy saját vállalkozás beindítása megadhatja ennek lehetőségét.

32. Vezetőnek született
Az, hogy van egy jó ötletünk, az egy dolog. Képesnek lenni az ötlet kommunikálására és meggyőzni másokat, hogy csatlakozzanak víziójához, az pedig egy másik. Ha rendelkezik vezetői készségekkel saját csapata kialakításához, és képes motiválni is őket, vegye fontolóra egy saját vállalkozás elindítását.

33. Készen áll arra, hogy szabad legyen
Az a bizonyos belső vállalkozó egy ideje már csendben zsörtölődik Önben. Miért is ne engedné szabadjára? És amikor végre szabadnak érezheti magát ahhoz, hogy azt tegye, amit szeretne, talán meg fog lepődni mennyivel boldogabbá vált.


népszerű a fórumban

Az értékváltás szükségessége

Idén is megrendezésre kerül a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója! A "Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014" konferencia fókuszában a...

1 hozzászólás
utolsó 2014.10.26.
Új támogatás innovatív kkv-knak

Az Európai Bizottság szerdán megjelentette a Horizont 2020 keretprogram első pályázati felhívásait!! A pályázati kiírások megtekinthetőek ide kattintva. A Nemzeti...

1 hozzászólás
utolsó 2014.07.12.
Fiatal vállalkozók támogatása

Újabb régiókban érhetőek el a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című pályázat kitöltőprogramjai! 2014. július 1-én a...

1 hozzászólás
utolsó 2014.07.01.
Még gyerekcipőben

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. január 15-én megrendezésre kerül a HUMÁN-ERŐ-TÉR 2!! Jelentkezési határidő nagyvállalatok és kkv-k számára:...

1 hozzászólás
utolsó 2013.12.14.
A hónap végéig nevezhet honlapjával

Kihirdették "Az Év Honlapja" pályázat nyerteseit!! A pályázatra idén 333 nevezés érkezett - a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is a legtöbb pályázat a...

1 hozzászólás
utolsó 2013.12.08.
Hogyan szakíthat a franchise átadóval?

Kedves Mihály!   Általában a franchise vagy belépési díjat az átadott know-how (kézikönyv, képzés, stb.) és védjegyhasználati jog (plusz beletartozhatnak a...

2 hozzászólás
utolsó 2013.11.24.
Hogyan szakíthat a franchise átadóval?

Tisztelt Cim! A Fornetti-vel van frenchise szerződésünk amelyet most fel kell mondanunk, mert megszüntetjük az üzletet.A szerződés megkötésekor fizettünk 300000...

2 hozzászólás
utolsó 2013.11.23.
Eladó a MosóMedve Wash&Dry

4 MosóMedve Wash&Dry mosoda található Budapesten:   III. ker., Pethe Ferenc tér 1. III. ker., Ágoston utca 3. XIII. ker., Kárpát utca 22. XI. ker., Lágymányosi utca...

4 hozzászólás
utolsó 2013.11.10.