A hangsúly a fejlesztéseken

A H&M csoport portfóliója jelenleg 6 márkát tartalmaz, a névadó márka mellett a vállalathoz tartozik a COS, az & Other Stories, a Weekday, a Monki és a Chep Monday.
Csütörtök
2015.07.02.
Jól teljesített a H&M csoport mind a hat márkája a legutóbbi félévben. A vállalat egy újabb erős évet zárhat.
 

A 2014. december 1-től 2015. május 31-ig tartó első üzleti félévben a Hennes&Mauritz (H&M) csoportszintű értékesítése 23 százalékkal, nyeresége pedig 18 százalékkal nőtt tavalyhoz képest – egy újabb félév, amikor az erős értékesítések nagyobb piacrészesedést eredményeznek a divatóriásnak. A legutóbbi félév után a nyár is meggyőző eredményekkel vette kezdetét, 2015 júniusában 14 százalékkal nőttek a forgalom a tavalyi év megegyező időszakához képest.

A márciustól május végéig tartó második negyedévben a H&M nagy hangsúlyt fektetett az online értékesítések fejlesztésére, aminek részeként 8 új országban, köztük Magyarországon indította el web-áruházát. Ezzel, valamint a svájci web-áruház őszi elindításával már 22 online piacon lesz jelen a svéd vállalat.

Az online expanzióval párhuzamosan a H&M májusban megnyitotta első üzletét Peru fővárosában, Limában, júniusban pedig Makaóban nyitott első ízben. Az idei évben a H&M összesen 400 új helyszínnel tervezi bővíteni kiskereskedelmi hálózatát, köztük az első üzletek kiépítésével 5 egyelőre ”meghódítatlan” piacon is: Makaó és Peru mellett még Tajvanban, Indiában és Dél-Afrikában is piacra lépne a divatóriás.

A H&M egy másik újítása, hogy idén júliusban elindítja legújabb kezdeményezését, a H&M Beauty koncepciót, melyet összesen 40 piac 900 H&M üzletében, valamint online fognak bevezetni. A kozmetikai, smink és testápoló termékek széles körét kínáló H&M Beauty egy azon fejlesztések közül, amivel a H&M termékkínálatának folyamatos szélesítésére törekszik.

Az összes márkánk erősödött, és folytatódott az értékesítések növekedése az első félévben, melyek csoportszintű eredménye meghaladta a 100 milliárd svéd koronát. A profit szintén javult, a 19 százalékos növekedés remek eredmény, különösen a hosszú távú befektetéseink és törekvéseink következtében keletkezett magasabb költségek tükrében. Ugyan ezeknek a fejlesztéseknek jelenleg komoly költségvonzatuk van, mégis szükségesnek érezzük egy még erősebb H&M felépítéséhez” – mondta el Karl-Johan Persson vezérigazgató.

A H&M csoport portfóliója jelenleg 6 márkát tartalmaz, a névadó márka mellett a vállalathoz tartozik a COS, az & Other Stories, a Weekday, a Monki és a Chep Monday. Az egyre szélesedő szortiment segítségével a vállalat különböző stílusokat és különböző árkategóriákat tud biztosítani. A márkákban a közös, hogy osztoznak a vállalat üzleti filozófiájában: divat és minőség a legjobb áron, fenntartható módon.