Eladná dunaújvárosi gyárát a Triumph

A Triumph magyarországi leányvállalata 1989 óta van jelen a hazai piacon, termékeit 24 saját és franchise márkaboltban, valamint több mint 300 viszonteladó partneren keresztül értékesíti.
Szerda
2015.03.25.
A fehérneműgyártó cég magyarországi telephelyének eladását mérlegeli. A helyi forgalmazókkal való közös munkán nem változtatnának.
 

A Triumph, az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint első lépésként a dunaújvárosi gyár kapacitásának csökkentését tervezik 2015. augusztus végéig, amely 170 főt érint majd a jelenlegi 412 alkalmazottból. Továbbá a gyártó kapacitásának csökkentése miatt a dunaújvárosi gyár, a Body Fashion Magyarország Kft-nek az eladási lehetőségét is mérlegelik.

A felsőőri gyár, ahol 210 alkalmazottat foglalkoztatnak, 2015 végén állítja le a termelést és további személyi leépítéseket terveznek a Triumph bécsújhelyi (Wiener Neustadt) telephelyén is, a vállalat képviselői azonban pontos számokat még nem közöltek. A gyártó közleménye szerint a döntés többek között a beszállítói és gyártó kapacitás optimalizálását célzó új vállalati stratégia része. Eszerint a vállalat célja, hogy gyártó kapacitásának versenyképességét megőrizze, erre azonban a fontosabb európai piacokon jelenleg tapasztalható ár és költségszint növekedés, és az árfolyam kockázat kiemelten negatív hatással van.

Az ausztriai, németországi és magyarországi helyi forgalmazókkal való közös munkán nem kívánnak változtatni. A cég a következő napokban az érintett munkavállalók érdekében fokozottabban együttműködést ígért iparági partnereivel.

A világ egyik legnagyobb fehérnemű gyártója, a Triumph 2010-ben zárta be a stájerországi Hartbergben működő üzemét, ahol 300 dolgozót foglalkoztatott. 2013-ban a burgenlandi Felsőpulyán (Oberpullendorf) és az alsó-ausztriai Aspangban zárt be gyárakat, így szüntetve meg 350 munkahelyet.

Az 1886-ban Németországban alapított vállalatnak jelenleg 49 leányvállalata van és 120 országban van jelen. A Triumph International 2013-ban 33 ezer munkavállalóval 1,8 milliárd eurós forgalmat bonyolított.