Amint, azt a svéd divatmárka korábban már bejelentette, 2015-ben elindul a H&M online áruháza Magyarországon, illetve további 8 európai piacon: Belgium, Bulgária, Cseh Köztársaság, Lengyelország,Portugália, Románia, Szlováki és Svájc.
Szerda
2015.01.28.
17 százalékos profitnövekedés, 355 új saját és 20 új franchise üzlet, valamint 4 új online piac a H&M tavalyi mérlege. Idén további erősítések jönnek.
 

A jól fogadott kollekciók erős értékesítést és megnövekedett piacrészesedést eredményeztek a H&M csoport számára” – kezdte év végi beszámolóját Karl-Johan Persson vezérigazgató. A csoport teljes árbevétele 14 százalékkal nőtt a november 30-ával véget ért pénzügyi évben, a bruttó nyereség pedig 17 százalékkal emelkedett előző évhez képest, 89 milliárd svéd Koronára (SEK). A csoport adózás utáni eredménye közel 20 milliárd SEK (nagyjából 670 milliárd forint) lett.

Nem tétlenkedett a svéd divatóriás, ha az üzletnyitásokról volt szó – a tavalyi év során 379 új üzlet nyitotta meg kapuit. A H&M expanzió számára Kína, az Egyesült Államok, Lengyelország és Németország jelentették a legnagyobb piacokat. Az év végére már a világ 55 piacán 3511 üzlettel rendelkezett a divathálózat, melyek közül 130-at működtetnek franchise partnerek – hússzal többet, mint az előző évben.

Jól indult az idei, 2014/15-ös év is, decemberben 15 százalékkal nőtt az értékesítés az előző hónaphoz képest, januárban pedig 14 százalékos növekedésre számítanak tavalyi év azonos időszakával szemben. A H&M 2015-ben további 400 üzlet megnyitását tervezi, az expanzió javarészt már meglévő piacokon fog zajlani, de az olyan új országokban/régiókban való megjelenés is a tervek között szerepel, mint Tajvan, Peru, Makaó, India és Dél-Afrika.

A svéd vállalat 2014 elején indította el H&M Sport márkáját, és ősszel kibővítette cipő-választékát, melyeket végül a kiválasztott H&M üzletekben és web-áruházakban mutattak be. A H&M portfólió-bővítés következő lépéseként, a H&M elindít egy új koncepciót az idei évben is: a smink, test-és hajápoló termékek széles választékát kínáló H&M Beauty nagyjából 40 ország 900 H&M üzletében, és online mutatkozik majd be 2015 őszén.

A Csoport olyan további márkák tulajdonosa még, mint a COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, & Other Stories és H&M Home.