A Tatár Pékség, a nyugati sütőipar fejlődését látva a 90-es évek elején az elsők között kezdett gyártani Magyarországon gyorsfagyasztott péksüteményeket, valamint a fagyasztási technológia bevezetésével egy időben, gasztronómiai tésztafélékkel (nudlik, gombócok, derelyék) szélesítette kínálatát.
Szerda
2014.04.16.
A Tatár Pékség az ország egész területén keres partnereket, a kidolgozott együttműködési formák többféle kooperáció lehetőségét teremtik meg.
 

A Tatár Pékség a '90-es évek közepén kezdte meg gyorsfagyasztott pékáruk, péksütemények, gasztronómiai tésztafélék értékesítését egy viszonteladói hálózaton keresztül. Az 1981-ben alapított társaság az elmúlt két évtizedben egy olyan közel 600 partnerből álló viszonteladói hálózatot épített ki, ahol a kidolgozott együttműködési formák többféle kooperáció lehetőségét teremtik meg, kezdve az egészen laza termékforgalmazási formától. Az elmúlt időszakot a folyamatos bővülés, valamint a technológiai és technikai, logisztikai háttér állandó fejlesztése jellemezte és jellemzi, melynek következtében a Tatár Pékség a hazai fagyasztott tészta piac egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A viszonteladók a Tatár termékek forgalmazását belépési díj, valamint rendszeres franchise díj fizetése nélkül is megkezdhetik, végezhetik. A partnerré váláshoz , egy viszonteladói értékesítő pont kialakításához mindössze egy min. 15 négyzetméter alapterületű üzlethelyiségre van szükség, aminek külső és belső kialakításáról szintén az üzemeltetőnek kell gondoskodnia – ez utóbbi esetén a Tatár pékség bolti kommunikációs anyagok kihelyezésével támogatja partnereit.

A hálózat további támogatást nyújt a sütési technológia elsajátításában, valamint területi képviselők rendszeresen látogatják az összes viszonteladó partnert és – a sokéves tapasztalatokat felhasználva – a helyi lehetőségekhez illeszkedő marketing megoldásokat javasolnak az értékesítés elősegítése érdekében; a marketingaktivitások egy részéhez eszköz-támogatást is nyújtva. A partnerlátogatások másik fontos területe a partnerek munkatársainak folyamatos képzése, nagy hangsúlyt fektetve a helyes termékkezelésre.

A Tatár Pékség kiemelt céljai között szerepel a már meglévő partnerek egyre jobb minőségű kiszolgálása és az új partnerek keresése is folyamatos. „A vállalat az országos lefedettséget mind logisztikailag, mind kereskedelmileg már több mint tíz éve megvalósította, így területi expanzió nem, de a teljesítések színvonalának emelése szerepel a célok között. Kiemelt területek nincsenek kijelölve, a cég törekszik arra, hogy a lehető legjobb kiszolgálásban részesüljön minden partner az országon belüli elhelyezkedésétől függetlenül” – mondta el Kovencz Kornél, kereskedelmi és marketing vezető.

Kovencz Kornél a partnerekkel szembeni elvárások kapcsán kiemelte: „Minden bizonnyal előny egy új partner indulásánál a korábban szerzett szakmai tapasztalat, azonban a Tatár Pékség az értékesítési rendszereit úgy állította össze, hogy azok a lehető legegyszerűbben, a területi képviselők segítségével elsajátíthatóak legyenek.”