Új szupermarket érkezhet a magyar piacra

A Sunday Times - munkavállalók bevonásával készített - rangsorán a brit nagyvállalatok közül az Iceland-nél a legélvezetesebb a munkavégzés 2012-ben.
Kedd
2012.04.17.
A nagy-britanniai Iceland élelmiszer-kereskedelmi hálózat Csehország után Magyarországra is betörhet a közeljövőben.
 

Megkezdte közép – kelet európai terjeszkedését a fagyasztott élelmiszerekre szakosodott brit Iceland élelmiszerlánc. Első üzletüket Csehországban, Pilsenben nyitották meg, de a régióban még két potenciális ország piacán készülnek a közeljövőben megjelenni – Magyarországén és Lengyelországén. A 230 négyzetméteren létrehozott pilseni egység az év elején nyitotta meg kapuit és azóta próbaüzletként működik – a régió első Iceland boltjaként.

Az üzletek fagyasztószekrényeiben többek között megtalálhatóak zöldségek, halak, húsok, fagylaltok, de készételek is. Az első Iceland boltot 1970-ben nyitották meg, felismerve a lakosság igényét a hosszasan tárolható fagyasztott termékekre és azóta hosszú utat járt be a vállalat.
- Az elmúlt 18 hónap azzal telt, hogy üzleti perspektíváinkat vizsgáltuk a Csehországban, Magyarországon, valamint Lengyelországban, és azért Csehországban nyitottuk meg első üzletünket, mert ott találtuk meg először a legmegfelelőbb franchise partnert. – nyilatkozta a boltnyitás körülményeiről a cég szóvivője.

A vállalat részvényeinek hetvenhét százaléka egy izlandi bank, a Landsbanki tulajdonában volt egészen március elejéig, amikor Malcolm Walker, az Iceland vezérigazgatója bejelentette, hogy sikerült egyezségre jutni és felvásárolni az idegen kézben lévő részvényeket, így zavartalanul megvalósíthatóak az Iceland management elképzelései. – Felettébb boldog vagyok, hogy egy olyan megállapodást sikerült kötnünk, amely biztosítja ennek a remek angol vállalatnak a kiszámítható és független jövőjét. – mondta Malcolm Walker a cég sajtóközleményében.

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró