Béni Mihály, a Szabolcs-Coop Zrt. vezérigazgatója elvágja a szalagot az újonnan épült szupermarket előtt a Nyírszőlősi úton
Péntek
2012.03.30.
Boltmegújítási programja keretében európai színvonalú szupermarketet nyitott a Coop Nyíregyházán.
 

A több mint 200 milliós beruházást a Szabolcs-Coop Zrt. saját forrásból valósította meg. Az új egység felépítését az tette szükségessé, hogy a korábban ugyancsak a Nyírszőlősi úton üzemelő Coop ABC kinőtte méreteit a megnövekedett vevőforgalom miatt. Az új egység már a megújult Coop arculat szerint lett kivitelezve, amely példát minden meglévő Coop üzletnek követnie kell az idei év végéig.

Különös figyelmet fordítottak a környezetvédelemre az áruház kialakításakor. Ez többek között abban nyilvánul meg, hogy a hűtőrendszerek által kibocsátott hőt is felhasználja az áruház fűtőberendezése, de a mozgásérzékelős villanykapcsolók is a felelős energiafelhasználás jegyében lettek telepítve. Béni Mihály, a Szabolcs-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a jövőben ez a törekvés lesz jellemző más Coop üzletekre is.

Az igazgató továbbá arról is tájékoztatott, hogy a beruházáshoz 450,000 Ft hozzájárulást kaptak a Coop Hungary Zrt.-től, amely támogatást minden újonnan épülő Coop szupermarket megkap. Elmondta, hogy az erősödő vidéki konkurenciaharcban még mindig meghatározó helyen van a Coop üzletlánc, de egyre több multinacionális cég (Aldi, Spar, Tesco) jelenik meg üzleteikkel a vidéki területeken. A Coop sikerét abban látja, hogy sokkal szorosabb kapcsolatot ápolnak a vevőikkel, mint multi társaik – nem véletlen a „Jó szomszéd” szlogen. Béni Mihály szerint ami a legnagyobb nehézség a jövőre nézve, az a lecsökkent vásárlóerő. Ennek ellenére a Szabolcs-Coop Zrt. az elmúlt évben megtartotta pénzügyi stabilitását és sikerült megőriznie forgalmi nagyságrendjét is.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró