Tovább erősödne a H&M

A svéd csoportnak ez lesz a negyedik márkája, a H&M, a COS és a Monki után.
Fotó: & Other Stories
Péntek
2013.01.18.
A svéd divatóriás egy új márkát, és új piacokon való megjelenést ígér 2013-ra. A cél, hogy beérjék a spanyolokat.
 

A Hennes&Mauritz folyamatosan lenyűgöz minket üzletnyitási- és növekedési sebességével, mind nemzetközi, mind pedig magyarországi szinten: hazánkban már 26, míg a világon összesen több mint 2700 üzlete van a svéd kiskereskedőnek. Azonban ez nem elég a vezető pozíció megszerzéséhez, a spanyol Inditex csoport továbbra is magasan vezeti az európai mezőnyt kilenc márkájával (Zara, Bershka, Pull&Bear, Massimo DUTTI, Stradivarius, stb.) és a hozzájuk tartozó közel 5700 üzlettel. Ehhez hasonló nemzetközi jelenléttel semelyik más európai kiskereskedő nem büszkélkedhet, de a svéd remények szerint ez hamarosan változhat! A H&M célul tűzte ki a spanyolokhoz való felzárkózást és ennek érdekében (a folyamatos üzletnyitások mellett) elindítja új márkáját: & Other Stories néven.

Az új márka első üzletei tavasszal nyitnak Barcelonában és további hat európai fővárosban, illetve elindul egy online áruház is a stories.com web-oldalon, amely tíz, szintén európai országból lesz elérhető.

- „Az & Other Stories-nál mindannyian izgatottak vagyunk az üzletnyitások kapcsán, és nagyon várjuk, hogy új kollekciónkat egy még nagyobb közönség számára tegyük elérhetővé a stories.com web-áruházon keresztül” – nyilatkozta az & Other Stories igazgatója, Samual Fernström. Az igazgató hozzátette, hogy az új divatmárka közép-árkategóriás kínálata női divattermékek széles skáláját fogja tartalmazni: ruhák, cipők, táskák és kiegészítők segítségével próbálják meg elnyerni a divatszeretők bizalmát.

Nem csak márkáinak, de üzleteinek számát is bővíti a H&M: az Ázsiai megjelenés után 2013-ban megnyitja első üzleteit Chilében, Észtországban, Litvániában és Szerbiában, illetve franchise rendszerben Indonéziában is.

Az elmúlt egy évben - részben a franchise terjeszkedés keretében - több mint 300 üzletet nyitott a H&M, amivel összesen – a világ 48 országában – már 2700 felett jár a boltok száma.