- „… a válság alatt tartani tudtuk értékesítési mutatóinkat, sőt több országban is sikeresen bővítettük hálózatunkat.” – Hódi Sándor.
Csütörtök
2012.12.20.
A hazánkban szeptember végén megjelent cipőbolt-hálózatnak összesen 15 üzlete nyitja meg kapuját az idén.
 

Szeptember végén nyílt meg hazánkban az első CCC cipőbolt és az elmúlt, közel három hónapban egy intenzív üzletnyitási stratégia megvalósulása kezdődött el, Karácsonyig 15-re fog emelkedni a magyarországi CCC cipőboltok száma. ”CCC-kompatibilis” minden közepes és nagyobb város, így az országos lefedettség a cél.

- „ A terveink szerint a következő másfél évben szeretnénk megjelenni minden magyarországi nagyvárosban. Franchise partnerek bevonását nem tervezzük, a jelenlegi piaci viszonyok között az NG2 anyavállalat rendelkezik a szükséges erőforrásokkal saját tulajdonú üzletek nyitásához és üzemeltetéséhez.” – nyilatkozta portálunknak Hódi Sándor, a CCC Hungary Shoes Kft. ügyvezetője.

Ugyan a lengyel anyavállalat termék portfóliójában 67 különböző saját márka is szerepel, azonban a CCC cipőboltok kínálatában csak az alcsony- és közép-árkategóriás termékek szerepelnek, ugyanis ez jelenti azt a piaci rést, ahol a legsikeresebb lehet a vállalat. A gazdasági válság következtében előtérbe kerül az ár központú vásárlás, és egyre kevesebben választják a felső kategóriás lábbeliket, a jó minőségű és olcsóbb termékek javára. Ennek az egyre növekvő célközönségnek az elérése és kiszolgálása áll a CCC koncepció középpontjában, és ráadásul ehhez gyakorlatilag mindössze egyetlen versenytársa akad, a németországi székhelyű Deichmann hálózat.

- „A magyarországi cipő kiskereskedelemben azt mondanám, hogy ugyanaz a trend mutatkozik meg, mint ami a közép-kelet-európai régió esetében is, általánosságban elmondható: a fogyasztók számára egyre inkább előtérbe kerül az ár-minőség arány, és egyre kisebb arányban döntenek a felső kategóriás termékek mellett. Válságos időkben szükség van olyan cégekre, akik a szerényebb jövedelműek számára is kínálnak jó minőségű cipőket” – mondta el Hódi Sándor - ”Éppen emiatt a válság alatt tartani tudtuk értékesítési mutatóinkat, sőt több országban is sikeresen tudtuk bővíteni hálózatunkat.”

Magyarországon, a héten minden napra jut egy nyitás, CCC cipőbolt nyitja meg kapuit Győrben, Mohácson, Debrecenben és Budapesten is. Nemzetközi szinten, várhatóan a hálózat nem áll meg Magyarországon, és a régió, illetve más európai országok piacán is megjelenik.