Playersroom nyitás Szlovákiában

Szlovákia mellett a régió további országai is remek lehetőséget kínálnak, elsősorban Ausztria, Csehország és Lengyelország látszik kézenfekvőnek.
Kedd
2012.10.16.
A második szlovákiai üzlet október 18-án nyit, eközben egy nemzetközi hálózat kiépítését is tervezi a Szinga Sport Kft.
 

A 100%-ban magyar tulajdonú Szinga Sport Kft-nek közel 100 üzlete található Magyarországon. A prémium árkategóriájú sportos, de inkább utcai termékeket képviseli a Playersroom, a SportFactory üzletekben pedig alacsonyabb árfekvésű, kizárólag sport és szabadidő termékekkel találkozhatunk.

Magyarországon mind a 95 üzlet saját tulajdonban van, azonban a franchise lehetősége már eddig is terítéken volt, és most érkezhet el a terjeszkedés ilyen módú megvalósítása, Magyarországon és külföldön egyaránt. Elsősorban külföldön várható franchise üzletek nyitása, ott tervezik igazán intenzíven a partnerek bevonását, hiszen hazánkban már gyakorlatilag bárhol találkozhatunk a hálózat valamelyik üzletével.

Egy nemzetközi hálózat azonban úgy lehet igazán sikeres, ha áll mögötte egy erős hazai központ.
- „Magyarországon elsősorban a már meglévő üzletek erősítése a feladat, azonban igazán tőkeerős és eltökélt franchise partner bevonásával – és ezáltal nem csak új üzlet nyitásával, de akár már működő átadásával – a franchise hálózat hazai fejlesztése és magyarországi nyitás is a koncepció része.” – mondta el Édl Román, a Szinga Sport Kft. üzletnyitásokért felelős menedzsere.

Szlovákiában és Romániában már nyílt franchise partner által üzemeltetett Playersroom, azonban a gazdasági válság romániai hatását az üzlet nem bírta el, Szlovákiában pedig a koncepcióváltás miatt végül saját üzemeltetésben viszik tovább az egységet. Az első, kassai üzlet után novemberben Pozsonyban indul a következő Playersroom, ami szintén saját üzemeltetésben nyílik.

– “Szlovákiában az első Playersroom sikere és a szlovákiai piac teljes felmérése után úgy döntöttük, hogy szeretnénk itt tovább terjeszkedni és látunk lehetőséget a piacon. Elsősorban olyan franchise partnerek jelentkezését várjuk, akik már eleve a szakmában tevékenykednek vagy rendelkeznek alkalmas üzlethelyiséggel.” – Édl Román.

Azoknak, akik eljátszanak egy Playersroom vagy Sportfactory üzlet nyitásának a gondolatával: az ideális helyszín erre egy 70 és 200 nm közötti üzlethelyiség, lehetőleg minél frekventáltabb helyen. Az üzlethelyiség megléte után következik annak kialakítása, majd az első árukészlettel való feltöltése (ez csak a központon keresztül lehetséges). Így 30 nap alatt el is indulhat a bolt, méghozzá úgy, hogy a központ nem tart igényt semmilyen franchise vagy marketing díjra sem.

(szt)