Mégsem működik együtt a CBA és a COOP

A C & C Partner Vagyonkezelő Kft. megszűnésével a Delhaize csoport immáron külön-külön, üzletenként próbálja értékesíteni a Match és a Profi láncot. Előbbinek 123, utóbbinak pedig 73 áruháza üzemel Magyarországon.
Kedd
2012.10.09.
A két áruházlánc cége megszűnt, azonban a tárgyalások továbbra is folynak a Match és Profi láncok megvételéről.
 

A belga Delhaize csoport által üzemeltetett Match és Profi áruházakat közös biznisz keretében kívánta megszerezni a CBA és a COOP, azonban megszűntették az együttműködésük céljából alapított C és C Partner Vagyonkezelő Kft.-t – írja a Magyar Nemzet. „A CBA továbbra is folytatja a tárgyalásokat a magyar piacról kivonuló láncokkal a boltjai felvásárlásáról, többek között ezért nem fél attól, hogy elveszítené vezető helyét a hazai tulajdonban lévő kereskedelmi láncok között” - mondta Fodor Attila, a CBA szóvivője a lapnak.

Mind a két vállalat által üzemeltetett bolttípusokat hozzá lehetne kapcsolni akár a Match, akár a Profi üzletek profiljához. A Match üzleteknek például a CBA Príma, a Profi diszkontoknak pedig a CBA Cent lehetne a megfelelője. A Coop pedig négy üzlettípusából válogatva (Coop Mini, Coop Maxi, Coop, Coop Szuper) alakíthatná át a felvásárolt üzlethelyiségeket.

A CBA 12 regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválnak a CBA-ból és átigazolnak a Coophoz. A kilépett cégek régiói 10 százalékot képviseltek a 2011-es összforgalomból. Fodor Attila szerint nem biztos, hogy a most kilépett régiós cégekhez kapcsolódó partnerboltok is elhagyják a CBA-t. "Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azon franchise tagjainkkal, akiknek törekvéseik a miénkkel megegyezők, továbbra is együttműködhessünk" - mondta a szóvivő Magyar Nemzetnek. Ezekkel a boltokkal jelenleg is folynak az egyeztetések, ezért Fodor arról nem nyilatkozott, mekkora forgalmi kiesést jelenthet a három partner távozása.

(pcs)

Forrás:Magyar Nemzet


Papp Csaba
újságíró