Magyar partnert keres a floridai vállalat

Az Office 1 franchise hálózat ma öt kontinensen van jelen, és több mint 200 egységgel rendelkezik.
Péntek
2012.10.05.
Az irodaszereket értékesítő Office 1 Superstores International vegyes vállalat alapításához keres partnert Magyarországon.
 

A piaci lehetőséget felmérése után nem létesít hazánkban hagyományos boltokat az Office 1: egyelőre megelégszik azzal, hogy webáruházat hozzon létre – írja a Világgazdaság. Közel 100 ezer dollárnyi szabad tőkével rendelkező partnert keres 50-50 százalékos vegyesvállalat alapítására, akinek átadná a magyar piacra igazított know-howt és online platformot, valamint marketingtámogatást is vállal. Az Office 1 nem kezdő a szakmában: franchise hálózatával jelenleg 21 országban van jelen, több mint 200 egységgel. A cég vezetősége szerint négy-öt alkalmazottal fel lehet futtatni a mintegy tízezer termékkel kereskedő vállalkozást.

Hasonló vegyes vállalatokat csak az elmúlt években kezdett létrehozni az Office 1. Tavalyelőtt jött létre a francia, az elmúlt évben pedig a német és cseh vállalat, és úgy tudni, azok eredményesen működnek. Bulgáriában ugyanakkor 120 hagyományos Office 1 Superstore működik, és ezért ott egy nagy logisztikai raktár is létesült.

Hazánkban nem az Office 1 lenne az első fecske, hiszen itt van az egyetlen nagy konkurens, a webshoppal szintén rendelkező Office Depot, amely a mérlegének kiegészítő melléklete szerint „a jövőbeni fejlődést a katalógusból történő értékesítés bővítésével kívánja biztosítani”. Az Office Depot 1997 óta értékesít irodaszereket Magyarországon, és piacvezetőnek számít Európában a maga területén. Ennek ellenére évek óta veszteségesen működik Magyarországon, melynek eredményeképpen tavaly hét üzletét is be kellett zárnia, így ma a hat fővárosi mellett csak Győrben, Törökbálinton és Dunakeszin van Office Depot üzlet.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban