NG2 leányvállalat Magyarországon

Az NG2 csoportnak jelenleg 22 franchise üzlete üzemel 4 külföldi országban: Oroszország, Lettország, Románia és Kazahsztán.
Csütörtök
2012.09.20.
Lengyelország legnagyobb cipőgyártója és forgalmazója belép a magyarországi piacra.
 

A New Gate Group több mint 67 regisztrált márka forgalmazásával Lengyelország legnagyobb cipő és lábbeli kiskereskedője, illetve 3 saját márkájával - CCC, Boti és Quazi - egyik legnagyobb hálózat-tulajdonosa. A ’90-es évek közepén alapított vállalat 2011-ben nyitotta meg az első külföldi CCC franchise szalont, Moszkvában. Az első franchise partner üzletének megnyitásával egy időben az NG2 igazgatósága bejelentette, hogy további franchise egységek nyitására és egy közép-kelet-európai terjeszkedési stratégia megvalósítására törekszenek.

Mára a csoport 4 külföldi országban - Oroszország, Lettország, Románia és Kazahsztán - van jelen franchise partnerek által működtetett boltjaival és további két országban - Csehország és Szlovákia - saját üzemeltetésű üzleteivel (Csehországban 88 saját üzletéből 31-et ügynöki szerződés keretében működtet).

A terjeszkedési stratégia értelmében a közép-kelet-európai országokban nem franchise rendszerben kíván terjeszkedni a csoport – “Sok országban a franchise-t preferáljuk hálózatunk fejlesztésének módjaként, így van ez Oroszországban, Lettországban, Kazahsztánban és Romániában is. Vannak olyan országok, ahol viszont saját tulajdonú kiskereskedéseket nyitunk. Ezek közé az országok közé tartozik Magyarország is, ahol nem rég írtuk alá a szerződést az első, budapesti üzlethelyiség bérléséről” – nyilatkozta Piotr Nowjalis az NG2 alelnöke és pénzügyi igazgatója.

A Magyarországon nyíló, tíz millió forintos alaptőkéjű leányvállalat - a CCC Hungary Shoes Kft. - az NG2 termékek magyarországi disztribúciójáért lesz felelős.

(tup)