A 100%-ban magyar tulajdonú csoport a legnagyobb forgalmú franchise rendszer a hazai piacon.
Szerda
2012.09.19.
2012 első felében 4%-kal nőtt a Coop csoport árbevétele. Murányi László vezérigazgató szerint ez az ütem a második félévben is tartható.
 

2012 egyelőre még az előző évhez képest is jobban alakul a csoport számára, hiszen az első félév statisztikái alapján 4%-os árbevétel növekedést regisztráltak az előző év első félévéhez képest és az előrejelzések alapján ez a növekedés az év végéig tartható.

„Az idén mintegy 530-540 milliárd forintos árbevétellel számolnak a Coop csoportnál, szemben a múlt évi 510 milliárd forinttal” – mondta el Murányi László, a Coop csoportot 100%-ban tulajdonló Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A Coop üzletláncnak tagja 700 kereskedelmi kis- és középvállalkozás, amelyek tevékenységi köreibe beletartozik az élelmiszer kis- és nagykereskedelem, ruházati kis- és nagykereskedelem, iparcikk kis- és nagykereskedelem, illetve egyéb ipari tevékenység.

A Coop-csoport mintegy 32 000 embert foglalkoztat és sikerét abban látja, hogy sokkal szorosabb kapcsolatot ápolnak partnereikkel és a vevőikkel, mint multi társaik – nem véletlen a "Jó szomszéd” szlogen. 2011-ben az első magyar kereskedelmi hálózat lett, akinek odaítélték a méltán nívós Business Superbrands elismerést.

(tup)