A „coffe-on-the-go” típusú kávéház láncok a recesszió ellenére is tudták növelni hálózatukat az elmúlt években.
Csütörtök
2012.08.09.
A hónap végén nyit az áruházlánc és a Taylor Street közös érdekeltségű kávézó hálózatának első egysége Nagy-Britanniában.
 

A Tesco vegyesvállalatot alapított a brit Taylor Street kávéház lánccal, létrehozva a Harris+Hoole márkát – írja a Retail Week. A tervek szerint augusztus végén meg is nyitják első üzletüket az angliai Amershamben, melyet Nick Tolley, a Taylor Street alapítója „egyedi hangulatú, magas színvonalú kávézóként” ír le. Tesco márkajelzést nem találunk majd az üzleteken, és főrészvényesként a Taylor Street lesz felelős a hálózat kiépítéséért és az egységek üzemeltetéséért is.

Első lépésként az ajándéktárgyak értékesítésével foglalkozó Clinton Cards hálózat több (szám szerint 10-15) üzlethelyiségét vásárolnák meg és alakítanák át prémium kávézókká. Tolley nem hozta nyilvánosságra a Tesco befektetésének összegét, de elmondta, hogy a beruházás hosszútávra szóló lépés, és azzal magyarázható, hogy az áruházlánc tesztelni kívánja a kávéházak piacát. „A Tesco részéről ez egy hosszútávon megtérülő befektetés, nem számolnak gyors haszonszerzéssel. Az összes profit vissza lesz forgatva a hálózatba.” – mondta Tolley. „2006-ban alapítottuk a Taylor Street-et, és az elmúlt években jó eredményeket értünk el. Úgy látjuk, van helye egy magas színvonalú kávézóláncnak a piacon.”

(pcs)

Forrás: Retail Week


Papp Csaba
újságíró