Közösségi irodák / Segíthetnek a költségek optimalizálásnál, illetve javíthatják a munkatársak elégedettségét és termelékenységét is
Szerda
2019.12.18.
Világszerte nő az igény a rugalmas munkavégzési lehetőségek iránt. A kötött munkavégzés helyett, a különböző helyszínekre kiszervezett munkát manapság már az emberek fele az “új normának” tartja.
 

A munkavállalók egyre nagyobb hányada  tartja fontosnak  a rugalmas munkavégzés lehetőségét az álláshirdetések böngészésekor. Az IWG által végzett globális felmérés során a szakemberek 80%-a azt mondta, hogy elutasítanák azt az állásajánlatot, ahol nem kínálnak erre lehetőséget, ez is jól mutatja, hogy elérkezett a coworking forradalom ideje.

Üzleti előnyök

A közösségi irodák egyik legfontosabb előnye, hogy megoldást kínálnak az ingázás problémájára. A rugalmas munkavégzési modell segítségével a vállalkozások javíthatják a munkaerő termelékenységét és elégedettségét. Az oda-vissza utazással eltöltött idő lerövidül, és az alkalmazottaknak több ideje marad arra, hogy a munkájukkal foglalkozzanak.

Számos üzleti előnye is van. A vállalkozások rengeteget tudnak spórolni az ingatlan költségeken és elkerülhetik a hosszú bérleti szerződéseket, lízinget vagy az ingatlan befektetéseket. A megoldás segít nekik, hogy megtartsák a tehetséges dolgozókat és újabbakat toborozzanak azzal, hogy lehetőséget kínálnak a munkavállalónak az otthonához közeli munkavégzésre egy közösségi irodában. A coworking irodák piaca szintén jótékony hatással van a vállalkozások növekedésére. Terjeszkedéskor könnyebbé válik az új piacokra és földrajzi területekre való belépés, hiszen nem szükséges, hogy irodát vásároljon a cég, vagy hosszabb bérleti szerződéseket írjon alá. A rugalmas munkavégzés a munkavállalóktól és vállalkozóktól kezdve a kisvállalkozásokon át, egészen a több milliárdos vállalatokig előnyöket tud kínálni a gazdaság szereplőinek.

Piaci rés a franchise-ban

A rugalmas munkavégzés egy megkerülhetetlen trend; az IWG felmérésében a válaszadók 85% százaléka azt válaszolta, hogy vállalkozásukban a bevezetés után nőtt a termelékenység – és ez a tendencia csak folytatódni fog a jövőben. Növekedési üteme miatt is hatalmas a potenciál a közösségi irodák piacában, az IWG szerint ez lesz a legjelentősebb új szereplő a franchise ágazatban.

Az időszakos irodák, a tárgyalók és a munkavállalók iránti kereslet exponenciálisan növekszik. A munkaerő egyre diverzifikáltabb és globalizálódik, de hogy ezt megfelelően ki lehessen használni, ahhoz a franchise ad csak megfelelő növekedési modellt.

Az IWG az első szereplő a piacon, amely franchise-ban kínál közösségi iroda nyitására lehetőséget. Bevált üzleti modellre építik franchise rendszerüket, több mint 30 éves tapasztalattal és olyan vezető globális márkákkal, mint a Regus és a Spaces. A partnerek egy jövedelmező piacra léphetnek be több mint 2,5 millió ügyféllel és egy megbízható franchise központtal, amely segít nőket a sikeres működésben.

Talán nem is kínálkozik ennél jobb alkalom arra, hogy az új franchise átvevők belépjenek egy még kiaknázatlan piacba.

További információkért vegye fel a kapcsolatot az IWG-vel:

franchise.iwgplc.com  |  franchise.HU@iwgplc.com

 


népszerű a fórumban