IWG – vezető a rugalmas közösségi iroda piacon

IWG
IWG / A világ vezető közösségi iroda szolgáltató hálózata.
Csütörtök
2019.10.24.
Tovább növekedik a coworking irodák piaca az IWG és a hozzá tartozó hálózatok térnyerésével (Regus, Spaces) párhuzamosan. 2019 első felében az IWG csoport 156 új irodát nyitott a világ 34 országban, Ausztráliától Franciaországig.
 

Az Instant Group tanácsadói által készített felmérés szerint tovább nő az igény a közösségi irodák iránt, csak az előző évben 19%-os emelkedés volt tapasztalható. A növekvő keresletre megjelenő kínálat pedig alapjaiban rázta meg a kereskedelmi-célú ingatlanok piacát.

John Williams, az Instant Group marketing-vezetője szerint két oka van a növekedésnek: egyrészt megváltozott a nagyvállalatok működése - egyre többen adaptálnak rugalmas munkavégzési gyakorlatokat -, másrészt pedig maga a munkaállomány is változásokon ment keresztül. "Megnőtt a projekt-alapú cégek száma - tanácsadók, egyéni vállalkozók és induló vállalkozások - ugyanakkor a nagyvállalatoknál történő munkavégzés is egyre rugalmasabbá válik."

"A vállalatok egyre gyakrabban kínálnak az alkalmazottaik számára választási lehetőséget a munkavégzés módjában, hogy hol, hogyan dolgozzanak és most a digitális technológiának köszönhetően ezt bárhol megtehetik."

A nagyvállalatok csak vonakodva hajlandóak hosszú távú bérleti szerződést kötni, hogy pénzügyileg rugalmasak maradjanak, ez szintén hozzájárult a trendhez. "A vállalatok kevésbé érdekeltek a hosszú távú bérleti szerződések aláírásában, mivel az üzleti ciklusok 2008 óta folyamatosan rövidülnek. Meg kell őrizniük egy biztonságos mozgásteret, hogy szükség esetén alkalmazkodni tudjanak a változásokhoz. Ezáltal gyorsan tudnak növekedni és ha kell irányt váltani, ahelyett, hogy egy irodához lennének kötve 10 évre."

A jelentés szerint a piac növekedése ellenére ennek hatásai főleg a fontosabb központi-szerepű városokra koncentrálódnak, így például London-ra és New York-ra. Az IWG portfóliójába tartozó hálózatok a Regus-sal az élen tovább terjeszkednek ezekben a metropolisokban.

A munkaerőállományban bekövetkező változások több szakértő szerint is elsősorban a kreatív-szektorra jelennek meg, így például a fiatalabb fejlesztőknél, akik idegenkednek a tradicionális munkakörnyezettől. Viszont Williams szerint nem ez a helyzet "Tévhit az, hogy csak a fiatalok állnának a piac növekedése mögött."

"Tapasztalataink szerint az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban javarészt a pénzügyi szektor szereplői és a professzionális szolgáltatásokat kínáló vállalatok használnak rugalmas munkatereket, nem a tech-cégek. Elsősorban a nagyvállalatok alkotják a rugalmas iroda-piac legnagyobb felhasználói rétegét."

Annak ellenére, hogy viszonylag egy új trendről van szó, már 5%-át teszik ki a kereskedelmi céllal bérbeadott ingatlanok piacán a közösségi irodák, Williams szerint a következő évtizedben ez a részesedés 30%-ra is növekedhet.

Tehát úgy néz ki, hogy ez a  legalkalmasabb időpont  a piacra lépéshez a coworking területén.

Az IWG, a rugalmas munkaterületek és a coworking piac globális vezetője most franchise-ban terjeszkedik, 30 év tapasztalatát és egy tesztelt üzleti modellt kínálva átvevői számára.

Ez egyben lehetőség arra is, hogy a megszokott franchise-ágazatokon kívül,  eltérő irányba terjeszkedjenek a franchise átvevők egy jövedelmező piacon  több, mint 2,5 millió ügyféllel és erős központi támogatással a hátuk mögött.


Cégnév
Cégnév
Résztvevő(k) neve
Résztvevő(k) neve
Számlázási cím
Számlázási cím
Telefon
Telefon
E-mail
E-mail
If you see this, leave this form field blank

népszerű a fórumban