Péntek
2019.10.04.
Budapestre is megérkezett a McDonald's technológiai reformja.
 

Lassan 3 éve annak, hogy megváltozott a McDonald's globális stratégiája, a gyorséttermi óriás már nem csak a lépést akarja tartani az elmúlt évek technológiai fejlődésével, hanem diktálni a reformokat. Az egy éve bejelentett "Jövő Élménye" (Experience of the Future) program keretében számtalan ponton próbálkoztak innovatív megoldásokat bevezetni az éttermeikbe. A cél az volt, hogy modernizálják a McDonald's-élményt és ezzel együtt csokorban átalakításra került minden a konyhától, a kiszolgálásig.

A programot a jövőbe mutató igények hívták életre, a vendégeknek nem kell többé sorban állniuk. Az új technológia segítségével a McDonald's minden vendégének személyre szabott élményt kíván nyújtani. A betérők az ízlésük szerint tudják összeállítani a rendelésüket, majd rögtön fizetni is tudnak, az étel pedig egyenesen az asztalukhoz érkezik. A megújulás legszembetűnőbb elemei talán pont ezek a rendelésfelvevő kioszkok és az asztalszervíz, melyek most Magyarországon is bevezetésre kerülnek. Az, hogy a hálózat egy budapesti egységet újított most meg mutatja a szándékukat a teljes országos bevezetésre, habár nem ez volt az első átalakítás, nem ez lesz az utolsó sem. A folyamat még júniusban egy új gyöngyösi, majd augusztusban a gödöllői egység átalakításával indult.

„A McDonald’s hosszútávra tervez Magyarországon. Ahogy az elmúlt 30 évben mindig, a jövőben is kulcsfontosságú szerepet szánunk az innovációnak és a fejlesztéseknek, hiszen ezek biztosítják, hogy a hálózat a jövőben még jobb szolgáltatásokkal, még több vendéget fogadhasson” – mondta Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója. „Nagy öröm a számunkra, hogy újabb, a modern mekizés élményét közvetítő étteremmel bővíthetjük országos hálózatunkat. Még nagyobb öröm, hogy mindezt egy teljesen új helyszínen, új vendégközönség számára tehetjük meg.”

Az új koncepció része a fenntarthatóság is, így az új és átalakított egységek energiahatékonyság és takarékosság mellett az esővíz összegyűjtésére és hasznosítására megoldást keresnek, ahol erre lehetőséget ad a lokáció - például az új Gyöngyösi étteremben.