Új franchise márka a hazai pékpiaci szegmensben

A Pécsváradi Aranycipó tulajdonosai egy országos lefedettséggel bíró franchise hálózatot kívánnak létrehozni a következő 5 évben. A hálózat indításával a társaság új piacokat kíván szerezni, és már az idén mintegy 100 millió forintos bevétel-növekedést remél.
Péntek
2016.03.25.
Elindította franchise rendszerét a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Pécsváradi Aranycipó.
 

A 20 saját üzletből álló Pécsváradi Aranycipó 25 év működés után, idén márciustól elérhetővé teszi franchise rendszerét a magyarországi vállalkozók számára. „Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a központunkba érkező érdeklődők száma, egyre többen kerestek meg bennünket azzal az igénnyel, hogy szeretnének egy Aranycipó üzletet nyitni. Több üzleti modell áttanulmányozása után a franchise modellt választottuk. Új Aranycipó üzletek nyitása mellett, terveink között szerepel néhány általunk üzemeltetett, sikeresen működő bolt átadása is jövőbeli partnereink számára” – mondta el Büki László, a vállalat franchise igazgatója.

Az Aranycipó üzletek több száz terméket tartalmazó kínálatában mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Termékpalettájukon az egyedi, hazánkban csak az Aranycipónál készült termékek (pl. König Ludwig kenyér) mellett különleges péksütemények, számos reform, szénhidrátcsökkentett, teljes kiőrlésű lisztből készülő pékáru, valamint – új terméktípusként – gluténmentes, rozsos és magvas termékek is megtalálhatók. A hálózathoz csatlakozó franchise partnerek számára a komoly termékválaszték mellett, átadásra kerül a Pécsváradi Aranycipó által kidolgozott egyedi arculat, valamint a több mint 20 éves üzletviteli tapasztalat is.

A hálózatfejlesztési stratégia értelmében, a tulajdonosok a következő öt évben egy országos lefedettséggel bíró franchise hálózatot kívánnak létrehozni. A hálózat indításával a társaság új piacokat kíván szerezni, és már az idén mintegy 100 millió forintos bevétel-növekedést remél. A működési modellt a vállalat egy egyszeri belépési, illetve rendszeres (havi) franchise díj ellenében adja át. Büki László elmondta, a hálózathoz csatlakozó franchise partnerekre hárul saját boltjuk kialakításának és fenntartásának költsége.

Az 1991-ben alapított, pécsváradi központtal működő társaság jelenleg mintegy négyszáz embert foglalkoztat. Büki László tájékoztatása szerint a péküzemből és kereskedelmi egységekből álló cégcsoport árbevétele 2014-ben 4,8 milliárd, tavaly 3,6 milliárd forint volt. A nettó eredmény 2014-ben 98 millió forint, 2015-ben 35,5 millió forint volt.