A Spar 2015 végén 456 üzlettel rendelkezett Magyarországon, ezek közül 75-öt franchise rendszerben kiskereskedő működtetett. A Magyarországon 25 éve jelen lévő vállalat több mint 13 ezer munkavállalójával az ország egyik legnagyobb munkaadója.
Péntek
2016.03.04.
Az áruházlánc idén is hasonló forgalomnövekedéssel, 5 új üzlettel és további 27 felújításával számol Magyarországon.
 

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalma tavaly 3 százalékkal bővült az előző évhez képest 488,2 milliárd forintra – közölte sajtótájékoztatón Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató. A múlt évi gazdálkodási eredményekről egyelőre nem kívánt beszélni, a 2016-os tervekkel kapcsolatban azonban elmondta, hogy az 500 milliárdos forgalom elérése a cél. Az idén a Spar várhatóan mintegy 23 milliárd forintot költ majd beruházásokra. A beruházási tervekben szerepel egyebek közt 27 áruház felújítása, valamint 5 új üzlet átadása is.

Heiszler Gabriella újságírói kérdésre közölte: a vasárnapi zárva tartás hatásaként az Interspar áruházakban érezhető volt egy nagyon csekély visszaesés, összességében azonban nem vetette vissza a vállalat forgalmát, a vásárlók pedig alkalmazkodtak az új feltételekhez a céggel együtt. Beszélt arról is, hogy egyre növekszik a Spar saját márkás kínálata, amely már több mint 2000 terméket tartalmaz. Megemlítette továbbá, hogy a Spar Magyarország nagy hangsúlyt fektet munkatársai képzésére, véleménye szerint ennek is tulajdonítható, hogy a múlt évben mintegy 1200 diák választotta a Spart a kötelező iskolai gyakorlat keretein belül.

Az élelmiszerlánc 25 éve van jelen Magyarországon, mely időszak alatt mintegy 1 milliárd eurót fektetett be az országban. Csak tavaly 32 millió eurót (közel 10 milliárd forintot) fordított beruházásokra Magyarországon a vállalat. Ebből az összegből 5,4 milliárd forint jutott áruház-felújításokra, 1,7 milliárd forintért bővítették a cég bicskei húsüzemét, és megkezdték az érdi Interspar áruház építését.

A Spar Magyarország működése öt tartópilléren áll: a Spar szupermarketek, a Spar hipermarketek, a bérbeadási üzletág, a Regnum húsüzem és a kiskereskedelmi hálózat tevékenysége.