Fórum a cikkről: Hogyan szakíthat a franchise átadóval? 27

Felhasználó név 2013.11.23. *.193.226.226.114.pool.invitel.hu

Tisztelt Cim! A Fornetti-vel van frenchise szerződésünk amelyet most fel kell mondanunk, mert megszüntetjük az üzletet.A szerződés megkötésekor fizettünk 300000 ft-ot frenchise-dij cimen.Mivel a szerződés nem tér ki rá ezért kérdezem, hogy visszajár-e ez az összeg. Köszönettel várom válaszukat. Kertai Mihály

Tanácsadás 2013.11.24. *.catv-176-63-200-168.catv.broadband.hu

Kedves Mihály!

Általában a franchise vagy belépési díjat az átadott know-how (kézikönyv, képzés, stb.) és védjegyhasználati jog (plusz beletartozhatnak a berendezések és felszerelés) ellentételezéseként szokták meghatározni. Ezeknek az egyszeri (!) átadása és teljesítése valószínűleg a franchise együttműködés megkezdésekor megtörtént, így nem jár vissza a belépési díj. Azonban, ha úgy ítéli meg, hogy a szerződésben meghatározott kötelezettségeit a franchise átadó nem teljesítette maradéktalanul, akkor esetleg élhet visszaigényléssel az átadónál.
Alapvetően a szerződés rendelkezéseit kell figyelembe venni arra az esetre vonatkozóan, ha Ön kezdeményezi szerződés felbontását. Amennyiben úgy érzi, hogy a szerződés nem egyertélmeűen határozza meg a teendőket, érdemes először személyesen átbeszélni a fenntartásokat az átadval, és egy kölcsönösen előnyös megállapodást kötni a békés elválás érdekében.

egyéb kategóriák

Dakexpo Kft. kijelenti, hogy a fórumon lévő üzenetek, hozzászólások tartalmáért, nyelvezetéért nem vállal felelősséget, illetve fenntartja a jogáta reklám és a goromba, támadó üzenetek eltávolítására.

Csak regisztrált felhasználók tudnak hozzászólni az egyes témákhoz. A hozzászólók IP címe és felhasználó neve az összes többi felhasználó számára megjelenik. Azok a felhasználók, akik reklám vagy goromba, támadó üzeneteket osztanak meg, azok felhasználói fiókjait töröljük. Ha a fórumon a fent említett kategóriák valamelyikébe tartozó üzenetet vagy visszaélést lát, kérjük a szerkesztoseg@franchising.hu címen jelezze.

A fórum adminisztrátora a jobb átláthatóság érdekében összevonhat illetve átnevezhet egyes témákat.

A szerkesztők fenntartják a jogot, hogy a fórumon közzétett hozzászólásokat részben vagy teljes egészében, esetlegesen közzétegyék a Franchising.hu weboldalon.