Munkahelyi lemorzsolódás
Ahogy arról korábban írtunk a tengerentúlon a McKinsey Institute által megkérdezett dolgozók közel 40%-a gondolkodik a munkahely váltáson. Az amerikai kutatás arról is megkérdezte a munkavállalókat, hogy mik azok a fő okok a fő ok, amiért fontolgatják a felmondásukat.
Végül 3 tényezőt találtak, melyek szektortól függetlenül szinte mindenhol meghatározó szerepet játszanak.
1. Túl sok munka. A koronavírus járvány miatt megerősödő home office-nak köszönhetően sokan álltak át rövidebb munkaidőre. Számos esetben még a magasabb fizetésűek is inkább dolgoznak kevesebbet, kevesebbért.
Sajnos gyakran a másik irányba tolódik a probléma és egy-két kilépő miatt még több szakad a kollégák nyakába.
2. Egyéni fejlődés. Ez különösen a fizikai munkáknál jelent meg, sokan arról számoltak be, hogy a munkájuk értelmetlen, lényegtelen. Hiányolják a kihívásokat és hogy tanuljanak, többek legyenek. A legnagyobb baj a megkérdezettek szerint, hogy nincs kitörési lehetőségük, nincs egy következő lépcsőfok, ami motiválná őket.
3. Rossz légkör. Munkahelyünkön töltjük az időnk harmadát, éppen ezért meghatározza életünket, ha ott nem érezzük jól magunkat. Azok közül, akik ott tervezik hagyni jelenlegi állásukat, a többség panaszkodott a kellemetlen kollégákra, akik miatt nem érzi jól magát munkahelyén.
Munkáltatóként ezek mind komoly kihívások, és egyikre sincsenek gyors és kényelmes megoldás. A kutatás két problémára talált valamelyest működő megoldást. Az első a munkahelyi tréningek továbbképzések, sokan ezeket képzéseket egyéni fejlődésként élik meg. A második még ködösebb és nehezebb, de ha a vezetés valamilyen nagyobb célt, értelmet tud adni a gyakran monoton munkának az is javíthatja a dolgozók morálját.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A szépségipar virágzik, és a SAGA COSMETICS az egyik európai szereplője ennek az élmezőnyben. Mi teszi ezt a franchise-t olyan vonzóvá, és miért érdemes fontolóra venni a befektetést?
A DIVANI&SOFA' International olasz luxusbútor hálózat sikeres működése után most a határokon túlra helyezi a fókuszt.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
legolvasottabb
A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
A magyar ingatlanpiac most robbanás előtt áll, és ebben a dinamikus környezetben minden vállalkozás álma a gyors növekedés és a stabil alapok. De mi a jobb választás: egy saját ingatlaniroda indítása a nulláról, vagy csatlakozni egy bejáratott franchise hálózathoz, mint az Immo1?
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
Az ingatlanos szakma társadalmi megítélése ellenére egy gyorsan megtérülő befektetéssé válhat.
népszerű a fórumban
A Fornetti recept
A hazai piacon még mindig van potenciál új Fornetti-k nyitásához, mivel a gyorsan fogyasztható péksütemények iránti kereslet folyamatosan növekszik. A franchise...
Lengyel postacég lép a magyar piacra
Bővebb információt Jelinek Gábor tud adni, aki az Integer.pl magyarországi sajtókapcsolataiért felelős. Ő továbbítja majd kérdéseit a lengyelek felé. Ha további...
Pályázat mikrovállalkozásoknak
Spanyolok forgattak hazai LEADER-eredményekről! A „80 nap alatt a LEADER körül” program célja, hogy Európa 20 országába ellátogatva egy másfél órás filmet...
Hogyan legyünk jó főnökei önmagunknak?
Nagyon jó összefoglalót ad arról, hogy milyen is egy jó főnök. Meg vagyok elégedve vele; lényegre törő, tömör és hasznos egyben. Csak annyit tudok még mondani,...
Atipikus foglalkoztatás
április 23-án kerül megrendezésre a MuKi második kerekasztal beszélgetése és nyílt napja! Az egész napos esemény két részből áll, és a szakmában rendhagyónak...
Gyorsétterem - ki, mit ajánl?
Kinek milyen tapasztalata van valamelyik gyorsétterem lánc átvevőjeként? Az ilyen pozíciók általában nagy felelősséggel járnak, hiszen a gyorséttermek sikerének...
KKV-k piaci megjelenését támogató pályázat
A mai napon 3 pontban módosult a pályázati kiírás, amely a következőket tartalmazza: - A.6 - A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje; - D.2 -...
Erasmus ösztöndíj vállalkozóknak
Idén is várják azokat az új vagy már tapasztalt vállalkozókat, akik az EU-ban kis- vagy középvállalkozás tulajdonosai vagy működtetői, valamint azokat, akik...