A projekt keretében kísérleti gépsort hoztak létre, majd ipari gyártásra alkalmas berendezést is üzembe helyeztek. A következő időszakban már mintegy 40 új termék árusítását kezdik meg.
Vasárnap
2013.11.03.
Egy új technológia kifejlesztésének köszönhetően új péksüteményekkel bővíti termékpalettáját a pékséghálózat.
 

A kecskeméti Fornetti Kft. hagyományos kézműves módszereken alapuló technológiát fejlesztett modern pékipari körülményekre a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében elnyert közel 136 millió forintos uniós támogatás segítségével – közölte Bánhidi Attila, a cég kereskedelmi és marketing igazgatója az MTI-vel.

Bánhidi Attila tájékoztatása szerint a cég kifejlesztett egy sütőélesztő-felhasználást csökkentő egyedi, úgynevezett íz-kovászt, amelynek alapanyaga a Tokaj–Hegyalja pincéiben aszúbornak készülő mustból kinyert élőflóra. Ez lehetővé teszi, hogy adalék- és tartósítószer-mentes, bakteriális kovászolású kenyérrel és péksüteményekkel bővítse termékpalettáját.

A projekt keretében kísérleti gépsort hoztak létre, majd ipari gyártásra alkalmas berendezést is üzembe helyeztek. A következő időszakban már mintegy 40 új termék árusítását kezdik meg.

A Fornetti Kft. teljes egészében magyar tulajdonú társaság. Franchise üzleteinek száma Magyarországon 2200, a külföldiekkel együtt csaknem 5000. A Fornetti 2012. évi nettó árbevétele 12,6 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye elérte a 748 millió forintot. A cégcsoport munkavállalói létszáma folyamatosan növekvő, Magyarországon jelenleg közvetlenül 760 embert foglalkoztat.