Kulcsrakész vállalkozás

Új nemzetközi kávézó brand érkezik hazánkba. A Rauwolf országos szinten keresi franchise partnereit, akik több opcióból is választhatnak.

Az első európai megálló: Magyarország

A világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, a Little Caesars elérkezettnek látja az időt magyarországi expanziója megkezdéséhez.

2018 top franchise hálózatai

A FranchiseDirect idén is elkészítette a világ 100 legerősebb franchise hálózatának rangsorát. Az első 3 változatlan: McDonald’s, KFC, Burger King.

A franchise fogalma

A franchise egy Rendszergazda - átadó - és egy tőle független üzleti vállalkozás - átvevő - közötti szerződéses kapcsolat, ami egyre népszerűbbé és népszerűbbé válik minden ágazatban.

Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

Franchise típusok

Több szempont szerint is kategorizálhatjuk a különböző franchise rendszereket. Itt megpróbáljuk bemutatni a legfontosabb besorolásokat, típusokat.

Megvásárolták a Hunguest Hotels-t

A 18 saját üzemeltetésű szálloda közül 14 magyarországi hotel tulajdonjoga, valamint a márkanév és a franchise jogok kerültek az új tulajdonoshoz.

Franchise – hogy is van ez?

Érdemes részletesen tudni a franchise-ról, hogy mit is jelent, hiszen az egyik legjobb módszer saját vállalkozás beindításához.

Kávézómárkák Magyarországon

A nagy kávézó franchise hálózatok magyarországi piacrészesedése mindössze pár százalék, mégis ők jelentik az ágazat növekedésének motorját.

Nem lesz vidéken Marks & Spencer

Bezárnak a fővároson kívüli Marks & Spencer üzletek és a budapesti egységek tulajdonjogai is a brit központhoz kerülnek.

A globális piacvezetők

Idén is elkészült a nemzetközi viszonylatban legsikeresebb és legkiterjedtebb hálózattal rendelkező amerikai franchise márkák TOP 200-as rangsora.

Bemutatkozik a Fröccsbusz

Nyilvános előadást tart a Fröccsbusz, ahol bemutatják tevékenységüket és a magyar „kultúritalra” épülő üzleti koncepciót.

Starbucks kávézók a láthatáron

Jövő héten a MOM Parkban, majd még a nyáron az Árkád II bevásárlóközpontban is nyílik kávézó.

Hogyan találjunk átvevőt?

A potenciális franchise átvevők felkutatásának módjai.

Hogyan írjunk jó franchise szerződést?

A franchise szerződés az átadó és az átvevő közötti kapcsolat alapja.

Partnereket keres a Curves

Magyarországon is van lehetősége arra, hogy csatlakozzon a világ legnagyobb fitness franchise hálózatához.

Ingyenes tanácsadás

A budapesti vállalkozások díjmentesen kérhetnek tanácsadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jövő hónapban megnyíló új irodájában.

Otthonról is

A Fotószobor franchise partnerei alacsony kezdeti beruházással, minimális működési költségek mellett üzemeltetik vállalkozásukat.

A magyar gazdaság helyzete

A Magyar Franchise Szövetség legutóbbi közgyűlésén dr. Mellár Tamás közgazdász elemezte hazánk gazdasági teljesítményét.

A legnépszerűbb franchise márka: KFC

A franchise ágazat legerősebb márkái 2017-ben a KFC, a Dunkin’ Donuts és a McDonald’s.

A körülmények ellenére is

Az ukránok találékonyak, mondja Yuliya Geraschenko, a PROFIT system, Ukrajna ügyvezetője. Franchise piaci kitekintés – Ukrajna.

Felrázzák a fáradt olajat

A sütőzsiradék-kezelésre és komplex sütési tanácsadásra szakosodott FiltaFry keresi partnereit Magyarországon.

Hamarosan új divatmárka Magyarországon

Az amerikai Forever 21 franchise partnere hazánkban és további 8 országban fejlesztheti a divatmárka hálózatát. Az első üzlet ősszel nyílik Romániában.

Húsvéti üdvözlet

Kellemes és boldog Húsvéti Ünnepeket, vállalkozásának sok aranytojást kíván a Franchising.hu szerkesztősége.

Halfalatok Magyarországon

Több, mint 3 éve, hogy a németországi Nordsee étteremlánc megnyitotta első ”snackshop” jellegű éttermét. Mi történt a nyitás óta?

Új autókölcsönző Magyarországon

Legújabb franchise partnere révén, Magyarországon is megjelenik az Enterprise Rent-A-Car hálózat.

Régiós terjeszkedésben a Norbi Update

Aláírták a Norbi Update romániai mester franchise szerződését, egyelőre négy erdélyi városban és Bukaresten nyílik Update üzlet.

Növekvő érdeklődés

Nagy sikerrel zajlott le a Munka kisgyermekkel (MuKi) program második szakmai kerekasztala és állásbörzéje 2013. április 23-án.

A matematika nyelve, amit mindenki megért

Megnyitott az első Kis Zseni mentális aritmetikai iskola Magyarországon. A cél egy országos franchise hálózat.