2018.01.18.

„Szerelem volt első látásra”

Az egyre növekvő Tucano Coffee franchise új színt hoz a kávézók piacára. A minőségi termékek mellett az egyedi arculat is hozzájárul a befektetés gyors megtérüléséhez.

Ramona Fratila 2016 decemberében csatlakozott a Tucano Coffee kávézó franchise hálózathoz. Egyik bukaresti útja során figyelt fel az egyedi kávézóra, amely különleges atmoszférájával és magas minőségű termékeivel rögtön a szívébe lopta magát. Az utat követően fél évvel meg is nyitotta saját Tucano Coffee egységét, a Kolozsvár belvárosában található Tucano Coffee “Puerto Rico” kávézót.

Tucano Coffee Kolozsvár Fotó Claudiu Ardelean Photography

Az élettapasztalatom arra tanított, hogy az életben maradáshoz egy adott piacon vagy szakértőnek kell lenni, vagy a szakértőktől kell tanulni.
– Ramona Fratila, franchise partner, a kolozsvári Tucano Coffee tulajdonosa.

A 46 éves mérnök, üzletasszony karrierjét a vasút iparban töltötte, de eljött az életében az a pillanat, amikor azt érezte, váltani kell. Ramona korábban már rendelkezett valamennyi üzleti tapasztalattal, 2015-ben nyitotta meg első franchise vállalkozását a Subway kötelékében. A Subway és Tucano Coffee egységekkel szerzett pozitív tapasztalattal felvértezve, az üzleti sikert követően döntött úgy, hogy teljes egészében az üzleti élet felé, azon belül is a gasztronómia és a vendéglátás irányába fordul.

Ramona, miután beleszeretett a Tucano Coffee koncepcióba, telefont ragadott és felhívta a franchise központot. Az élettapasztalatom arra tanított, hogy az életben maradáshoz egy adott piacon vagy szakértőnek kell lenni, vagy a szakértőktől kell tanulni– vallja Ramona, aki az információszerzés, adatgyűjtés során a franchise központra támaszkodott. Minden fontos információt megkapott a Tucano Coffee franchise vezetőjétől, amely meggyőzte arról, hogy érdemes csatlakozni a hálózathoz. Maga a csatlakozási folyamat Ramona elmondása szerint gyors és gördülékeny volt. Egyszerű volt, a központ segített a helyszín megtalálásában, a berendezések kiválasztásában, a személyzet képzésében. Hat hónapot vett igénybe a folyamat az első megbeszéléstől a kávézó megnyitásáig.

Tucano Coffee kávézó

A nyitást követő első hat hónap a tapasztalatok gyűjtésével és az üzlet megismerésével telt. Ezalatt a kezdeti, nehezebb időszak alatt a fenntartható gazdálkodásáról és átláthatóságáról is ismert franchise központ segítette ott, ahol szükség volt rá. Természetesen mindenben segített a központ, minden kérdésünkre választ és támogatást kaptunk.

Meglepő módon Ramona új vállalkozása a nyitást követően gyakorlatilag azonnal profitot kezdett termelni, így ő az üzletvezetés kitapasztalásával foglalkozhatott. A kávézó megnyitása óta profitot termel. Ahogy látom, a teljes befektetésem két év alatt fog megtérülni, ami nagyon kedvező.” Ramona hozzátette, hogy mindenki számára tudja ajánlani a Tucano Coffee kötelékéhez való csatlakozást, aki elhivatott és kész belevágni saját vállalkozásába.

A Tucano Coffee kávézó franchise hálózat stratégiájának fontos része Magyarország meghódítása is, hiszen nézőpontjuk szerint az ország hidat képez kelet és nyugat között, így tökéletes bázisául szolgálhat a márka további közép- és nyugat-európai terjeszkedéséhez.

„Szerelem volt első látásra”

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank