Tovább nő az AmRest birodalom

Az Amrest csoport jelenleg 915 egységet üzemeltet, a Starbucks mellett olyan további jól ismert márkanevek alatt, mint a KFC, a Pizza Hut vagy a Burger King. A vállalat rendelkezik egy saját márkával (La Tagliatella) és két kínai koncepcióval is (Blue Frog és KABB). A csoport árbevétele 2014-ben közel 3 milliárd zloty (kb. 220 milliárd forint) volt.
Hétfő
25.04.2016
Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.
 

Az AmRest Holding SE a Starbucks exkluzív franchise partnere Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Bulgáriában, az idei évtől Szlovákiában és hamarosan már Németországban is – jelentette be a csoport. A közelmúltban megkötött együttműködési megállapodás értelmében ugyanis, a Starbucks eladja németországi hálózatát (érdekeltségeit német leányvállalatában, a Sturbucks Coffee Deutschland-ban) a varsói tőzsdén is jegyzett étteremoperátor számára. A felvásárlással – mely hivatalosan 2016. május 23-án valósulhat meg – az AmRest 144 Starbucks kávézóval bővítheti már így is jelentős üzletbirodalmát, valamint jogot szerez a márka üzemeltetéséhez és fejlesztéséhez Németországban.

A Starbucks 2002-ben jelent meg Németországban két kávézó megnyitásával Berlinben, és azóta egy 158 egységből álló kávézólánccá fejlődött a német piacon. A 144 vállalati üzlet mellet további 14 van licence átvevők – a New Vision, az SSP Germany és a Marché – tulajdonában. Ezzel Németország a kontinentális Európa legnagyobb piaca a Starbucks számára. „Egy lenyűgöző üzletet építettünk fel Németországban az elmúlt 14 évben, közel 2000 partner munkába állításával. De tudjuk, hogy Németország akár egy sokkal nagyobb piac is lehetne a számunkra. Nekünk pedig ambiciózus terveink vannak, hogy jelenlegyünk mindenütt, ahol vásárlóink élnek, dolgoznak és utaznak” – mondta el a tranzakció kapcsán Kris Engskov, a Starbucks EMEA régiójának elnöke. Az adás-vétel pénzügyi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra a felek.

Az AmRest csoportot 1993-ban alapította a jelenleg felügyelőbizottsági tag Henry McGovern, és a lengyelországi Wroclaw városában székelő vállalat 2008 óta licence átvevője a Starbucksnak, amikor is megnyitotta az első kávézót a Cseh Köztársaságban. Azóta az AmRest többtucat üzletnyitást bonyolított le Csehország mellett, Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, illetve hamarosan Szlovákiában is – utóbbi piac első Starbucksának megnyitását 2016 közepére tervezi a vállalat. Jelenleg az AmRest 103 Starbucks üzletet üzemeltet, ehhez adódik hozzá az első szlovákiai és a most felvásárolt 144 németországi helyszín.

Az AmRest az egyik legnagyobb, tőzsdén is jegyzett étteremoperátor Közép-Európában, amely már 12 országban rendelkezik éttermekkel és kávézókkal. Magyarországon az AmRest a kizárólagos partnere a KFC és Starbucks márkáknak, valamint 2014-ig a Pizza Hut-nak is (a Pizza Hut kizárólagos fejlesztéséről lemondott a vállalat). Hazánkban a csoport már 49 egységgel van jelen, és – ahogy a régióban, úgy a magyar piacon is – a növekedés elsősorban a KFC vezetésével zajlik, összesen 34 magyarországi étteremmel a 2 Pizza Hut és 13 Starbucks mellett.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013