2017.07.07.

Rekordok a Duna House háza táján

Legújabb negyedéves jelentése alapján a cégcsoport megállíthatatlanul növekszik. Magyarország mellett a lengyel és cseh piacokon is jó eredményeket ért el.

Megjelent az egyik legnagyobb magyar cégcsoport, a nemrégiben tőzsdére vonult Duna House második negyedéves jelentése. A Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban tevékenykedő vállalat mind a franchise, mind a saját tulajdonú iroda-szegmens oldalon rekord jutalékbevételt könyvelhetett el az idei év második negyedévében. A cégcsoport magyarországi ingatlanközvetítő hálózatai, a Duna House és a SMART Ingatlan közel 10 százalékkal múlták felül az első negyedéves jutalékbevételt. Az eredmény elsősorban a hálózati terjeszkedésnek köszönhető, amely a jelek szerint a jövőben sem áll meg. A negyedév végére 5 új irodát nyitottak, így a cégcsoport összesen 154 irodával bír a magyar piacon.

ingatlan franchise

Az egyik legnagyobb magyar vállalatcsoportként a Duna House az ingatlanközvetítő tevékenysége mellett a hitelezési szegmensben is rekordbevételt könyvelhetett el.

A Duna House csoporthoz tartozó, 73 irodára bővült lengyel Metrohouse hálózat jutalékbevétele valamelyest csökkent az áprilistól júniusig tartó időszakban, de az újonnan bevezetett szigorúbb működési szabályoknak és a megemelt franchise díjaknak köszönhetően a vezetőség a következő negyedévre már növekedést prognosztizál. A cégcsoport franchise irodái mellett saját tulajdonú irodákat is működtet, melyek a három országban összességében csúcsot döntöttek – az előző negyedévhez képest 11,2 százalékos a növekedés. Az eredmény a csehországi tevékenységnek köszönhetően kiemelkedő, ahol a vállalatcsoport 250 százalékkal növelte a jutalékbevételét.

Ingatlanközvetítői tevékenysége mellett a Duna House hitelezési is lakáspénztári megtakarításokat érintő közvetítő tevékenysége is jó eredményt produkált. A hitelezési szegmens 16,5 milliárd forint folyósított hitelállományt ért el, míg a lakáspénztári tevékenység 48 százalékos növekedést tudhat megáénak a tavalyi év azonos időszakához képest.

Rekordok a Duna House háza táján

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank