Hétfő
2023.10.16.
Itthon is rengeteg elektromos rollert látni az utcákon, mint azt a Hopp bebizonyította egy nyereséges és gyorsan növekvő szegmensről van szó.
 

2019-ben szoftverfejlesztőként kezdte útját az azóta mikromobilátásra átálló cég története. Izlandon, Reykjavik-ban tették közzé az applikációt a város kis méretének köszönhetően ugyanis a legtöbb nagy cég ekkor még nem fókuszált a helyi piacra. Az applikáción keresztül 65 elektromos rollert tettek elérhetővé, azóta ez a szám 3000-re nőtt csak a városban, közben pedig 35 további lokációval bővítették a hálózatot.

A hálózat első franchise partnere Spanyolországban kezdte meg a működését 2020 nyarán és további piacokra is megpróbálnak betörni, ugyanis azzal számolnak, hogy a mikromobilitási szegmens (pl. elektromos rollerek és kerékpárok) értéke 2031-re eléri az 500 milliárd dolláros értéket. Jelenleg elsősorban a kisebb 20.000 és 150.000 fő közötti városokra koncentrál, ahol kevesebb konkurenciával kell megküzdeniük, illetve ahol a közösségi közlekedési lehetőségek kevésbé elérhetőek.

A Hopp stratégiája az erős szoftveres háttértámogatás, amivel elemezni tudják a keresleti igényeket, automatizálni a munkaerő beosztását, valamint a könyvelést/számlázást. Mindemellett a rollerek maguk is úgy lettek fejlesztve és tesztelve, hogy szinte bármilyen körülményben megállják a helyüket, ezt bizonyítja, hogy eddig 10 millió kilométert tettek meg világszerte.

A terjeszkedés támogatása érdekében a hálózat jelenleg 80%-os finanszírozási támogatást kínál a belépő partnerek számára, így a kezdeti tőkeigény jelentősen csökkenthető és akár heteken belül elindítható a vállalkozás. Emellett a franchise hálózatoktól elvárható szokásos támogatást is biztosítja a Hopp, legyen szó az informatikai háttérről vagy a marketingről.

A legtöbb autóút ma 8 km vagy kevesebb, tehát jelentős igény mutatkozik főleg a városokban a kisebb távok, tömegközlekedés nélküli lefedésére. Ennek bizonyítéka az utóbbi években elterjedt elektromos rollerek száma a fővárosokban főleg.

Egy Hopp franchise elindítása 5.000 dolláros franchise díjjal és minimum 25.000 dolláros kezdeti befektetéssel jár, mely nagyjából 52 elektromos roller beszerzését fedezi. A havi díj a nettó bevétel 18%-a. A havi bevétel a Hopp számításai szerint egy 100 rollerből álló flotta esetén 7.000 és 15.000 euró között mozog a város és a lakosság méretétől függően.

A franchise gondoskodik a rollerek beszerzéséről. Ezek egyaránt vízállóak és lopásbiztos akkumulátorokkal vannak ellátva, melyekkel akár 50 kilométert is meg lehet tenni, ezt követően pedig könnyű cserélni őket. Az átvevőnek a készülékek karbantartásáról és elhelyezéséről kell csak gondoskodnia, melyet megkönnyít az applikációs háttértámogatás, így mindig tudható, hogy az egyes készülékek éppen hol vannak.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.