Mit kérdezzünk a franchise értékesítőtől?

Az első telefonbeszélgetés a franchise értékesítővel egy fontos hívás. Sok kérdést tesznek fel önnek. Az értékesítő elsősorban az alkalmasságát próbálja kideríteni, és nem csak financiális szempontból. De ön is kérdezhet az értékesítőtől.
Hétfő
13.02.2017
Az öt legfontosabb kérdés, hogy megbizonyosodjon, valóban önnek való az adott franchise hálózat.
 

Sok ember vágyik arra, hogy a maga ura legyen. Többen érdeklődnek a franchise, mint a vállalkozásindítás egy biztonságosabb módja iránt, de végül sosem vágnak bele saját üzletükbe. Az indokok különbözőek lehetnek, de az egyik leggyakoribb ok az információhiány – annak ellenére, hogy a franchise átadók rengeteg információval rendelkeznek, csak kérdezni kell tőlük. A legtöbb franchise érdeklődő mindössze az adott hálózat honlapját nézi meg, esetleg elolvas egy-két cikket, és így hoz döntést. De ez nem elegendő.

Ha önt érdekli egy franchise hálózat, az első dolog amit tennie kell, hogy megvizsgálja a beruházás teljes összegét. Ha nincs hozzáférése a megfelelő mennyiségű tőkéhez, kutasson tovább. Ha rendelkezik a befektetendő összeggel, akkor töltse ki a franchise jelentkezési, kapcsolatfelvételi űrlapot további információkért. Elsőre ez nem tűnik nagy dolognak, pedig az. Ezzel a gesztussal, hogy megadja a nevét, lakhelyét, telefonszámát és email címét, egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy franchise átvevő váljon önből, és így felveszi a kapcsolatot a franchise értékesítővel is.

Az első telefonbeszélgetés a franchise értékesítővel egy fontos hívás. Sok kérdést tesznek fel önnek. Az értékesítő elsősorban az alkalmasságát próbálja kideríteni, és nem csak financiális szempontból. De ön is kérdezhet az értékesítőtől. Tájékozódhat, hogy valóban önnek való-e az adott franchise lehetőség és a válaszok segítségével eldöntheti, hogy tovább kíván-e lépni a folyamatban.

A következő öt kérdés a legfontosabbak közé tartozik, amelyeket érdemes minden franchise hálózattól, képviselőtől megkérdezni.

 1. Mióta van jelen a vállalkozás és mióta működik franchise formában?
  Előfordul, hogy a vállalkozás már tíz éve működik, de franchise átvevők számárak csak egy rövid ideje van elérhető ajánlatuk. Ezt jó tudni.
 2. Mióta dolgozik a franchise hálózatnak?
  A franchise világában a hosszútávú működés fontos elem. Ha a franchise manager régóta dolgozik a vállalatnak, akkor pontosan ismeri annak belső működését és tudja, hogy mik a sikeres és sikertelen franchise átvevők tulajdonságai.
 3. Mik a legfontosabb jellemzők, amelyeket a hálózat a franchise átvevők esetében fontosnak tart?
  A válasz, amelyet kap segít meghatározni, hogy ön valóban alkalmas-e a hálózathoz való csatlakozásra.
 4. Le tudná írni a csatlakozás folyamatát, és hogy megközelítőleg mennyi időt vesz igénybe a folyamat?
  Ezen két dolog ismerete segíti önt a megfelelő időbeosztás felállításában, melynek része például az üzleti terv megírása vagy üzleti hitel felvétele.
 5. Ha a családtagja lennék, mit mondana el a franchise ajánlatról?
  Ennek a kérdésnek a lényege, hogy a franchise értékesítő olyan információkat is eláruljon, amelyeket nem feltétlenül osztanak meg a franchise jelentkezőkkel. Sosem tudhatja, milyen előnyös tudásra tehet szert ezáltal.

Ezen kérdések mindegyike segítheti önt, hogy jobban megismerje az adott franchise hálózatot. Az információk birtokában könnyebben el tudja majd dönteni, hogy továbbra is érdeklődik-e az ajánlat iránt, vagy érdemesebb más franchise hálózatok felé nyitnia.


népszerű a fórumban

Még nem kelt el a Dairy Queen

This is a really very interesting post. I found lots of interesting information form your site. I really like the post and I love to read your post. Keep doing a great work. I...

5 hozzászólás
utolsó 10.08.2018
Még nem kelt el a Dairy Queen

This is a really very interesting post. I found lots of interesting information form your site. I really like the post and I love to read your post. Keep doing a great work. I...

5 hozzászólás
utolsó 10.08.2018
Franchise trendek 2013-ban

Én ezt ajánlom minden franchise tulajdonosnak: http://vendeglatoprogram.com/termekek/franchise-rendszer Sokkal könnyebb lesz vele a franchise üzletek kezelése.

1 hozzászólás
utolsó 04.02.2016
Az értékváltás szükségessége

Idén is megrendezésre kerül a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója! A "Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014" konferencia fókuszában a...

1 hozzászólás
utolsó 26.10.2014
Új támogatás innovatív kkv-knak

Az Európai Bizottság szerdán megjelentette a Horizont 2020 keretprogram első pályázati felhívásait!! A pályázati kiírások megtekinthetőek ide kattintva. A Nemzeti...

1 hozzászólás
utolsó 12.07.2014
Fiatal vállalkozók támogatása

Újabb régiókban érhetőek el a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című pályázat kitöltőprogramjai! 2014. július 1-én a...

1 hozzászólás
utolsó 01.07.2014
Még gyerekcipőben

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. január 15-én megrendezésre kerül a HUMÁN-ERŐ-TÉR 2!! Jelentkezési határidő nagyvállalatok és kkv-k számára:...

1 hozzászólás
utolsó 14.12.2013
A hónap végéig nevezhet honlapjával

Kihirdették "Az Év Honlapja" pályázat nyerteseit!! A pályázatra idén 333 nevezés érkezett - a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is a legtöbb pályázat a...

1 hozzászólás
utolsó 08.12.2013