2013.08.30.

Édes elismerés

A kézzel készített csokoládé szakma úttörője, a ChocoMe nyerte el elsőként a hónap kis- és középvállalkozása díjat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nem rég megalapította a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerést, annak érdekében, hogy "ösztönözze és elismerje, valamint ismertté tegye" azokat a hazai kis- és középvállalkozásokat, amelyek példaként állhatnak más vállalkozások előtt. Az első díjátadóra most, augusztusban került sor a budapesti Nádor téren, ahol három kategóriában adtak át díjakat: a hónap beruházója, a hónap induló vállalkozása, valamint a hónap kkv-ja. A ChocoMe nyerte el a hónap kis- és középvállalkozása díjat.

ChocoMe csoki Fotó ChocoMe

Mindössze két év leforgása alatt a ChocoMe kiterjesztette disztribúciós hálózatát, és termékei megjelentek Franciaországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Svédországban is. Emellett a vállalkozás franchise jogokat értékesített Amerikában és Ausztráliában.

Az egyedi csokoládékat gyártó ChocoMe már nemcsak az európai piacokat hódította meg, hanem egyre inkább terjeszkedik a tengerentúlon és Ausztráliában, jövőre pedig a magyar gyárak mellett üzemet adhatnak át Spanyolországban is, ahol tavaly aratott nagy sikert a magyar koncepció. A cég rengeteg innovatív technológiát használ, folyamatosan kísérleteznek.

Mészáros Gábor ChocoMe alapító, álláskeresés közben körvonalazódott ötlete alapján, 2010 nyarán, több mint 9 hónapos előkészületeket követően indította útjára vállalkozását, amely több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládé-variáció megalkotására ad lehetőséget. Mindössze két év leforgása alatt a ChocoMe kiterjesztette disztribúciós hálózatát, és termékei megjelentek Franciaországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Svédországban is. Emellett a vállalkozás franchise jogokat értékesített Amerikában és Ausztráliában.

Mészáros Gábor szerint egy pillanatra sem szabad leállni. „Már 14 országban elérhetőek termékeink. Én sem dőlök hátra: hamarosan indul az amerikai gyártás, most pedig a keleti nyitásban gondolkozunk, reményeim szerint hamarosan a távol-keleti országokban is kaphatóak lesznek termékeink” – mondta el köszöntőbeszédében az ügyvezető-tulajdonos.

A ChocoMe az utóbbi egy évben halmozza a díjakat, korábban Mészáros Gábor nyerte el az Ernst&Young a „Jövő ígérete” díját, tavaly pedig többek közt a Magyar Brands 2012 díjat és az „Év Webshopja” bronzérmet is.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank