A ChocoMe kilenc európai országba szállít csokoládét, valamint franchise partner készíti Ausztráliában is a termékekeit.
Kedd
2012.10.30.
A sikercsokoládé új angyalföldi manufaktúrájából látja el a magyar,- és a külföldi piacokat is kézzel készített termékeivel.
 

Mészáros Gábor, a ChocoMe tulajdonosa korábban elmondta, hogy a legnagyobb nehézség, amivel vállalkozásának meg kell küzdenie a szezonalitás. Amikor fél éve beszélgettünk a chocolatierrel már sejthető volt, hogy az üzem kapacitása nem lesz elegendő az egyre növekvő igények kielégítéséhez – főként a kiemelt időszakokban. Annak ellenére, hogy az előző üzem maximális kapacitása 2000 tábla csokoládé volt naponta, az erős szezonalitás miatt elkerülhetetlen volt, hogy nagyobb manufaktúrát hozzanak létre (a 2011-es forgalom több mint felét az októbertől decemberig tartó időszakban teljesítette az üzem).

“Vállalatunk dinamikus fejlődése és vásárlóink harmadik éve bennünket kísérő óriási szeretete azt eredményezte, hogy új manufaktúránkban már 300 m2-en készíthetünk csokoládét. Módfelett örülünk, hogy már az új létesítményünkből szolgálhatjuk ki a spanyol, francia, svájci, osztrák, cseh, szlovák, román, svéd és litván piacokat is.” – mondta el Mészáros Gábor az elelmiszer.hu-nak.

A ChocoMe 2010 júniusában indult útnak, több mint 9 hónapos előkészületeket követően. Mára a csokoládék elérhetőek Magyarország határain kívül is, ahová a magyarországi üzemből szállítják a kész termékeket, az értékesítést pedig külföldi partnereik végzik, akikkel disztribútori szerződésük van. „Nem keresünk partnereket, a termék jó hírének köszönhetően az összes eddigi partner nálam jelentkezett be, és hosszas beszélgetések, mérlegelést követően kerültek kiválasztásra. Partnereinknek köszönhetően Európában összesen mintegy 500 kiskereskedelmi egységben érhető el a termék.”

A ChocoMe nemrég elnyerte a Magyar Brands 2012 díjat, és az „Év Webshopja” bronzérmet is.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró