2016.10.19.

Saját üzletek kiválasztása

Megtartották Közép Európa legnagyobb franchise vásárát. A varsói franchise expón több mint 7000 vállalkozó vett részt.

A lengyel főváros immáron 14. alkalommal adott otthont Közép és Kelet Európa legnagyobb franchise kiállításának és vásárának; a Franchise Expo 2016 több mint 7000 vállalkozót, befektetőt és franchise iránt érdeklődőt hozott össze. A lengyel és külföldi látogatók értékes üzleti kapcsolatokat alakítottak ki, sokan megtalálták a hozzájuk leginkább illő franchise koncepciót, üzleti lehetőséget vagy egyszerűen csak megismerték a legújabb trendeket a franchise világából. Ezutóbbihoz kínált remek lehetőséget a kísérőprogramokként megrendezett előadások és szemináriumok.

Franchise Expo 2016

A régiós franchise rendezvények sorában a lengyelországi franchise expót követi az osztrák franchise vásár november 4-5. között, valamint november 15-én a – szintén PROFIT system szervezésben megvalósuló – prágai Franchise Fair.

A franchise expón kiállító 173 franchise márka közül legnagyobb számban – a korábbi évekkel összhangban – a gasztronómiai ágazatot képviselték a hálózatok (több mint 50 koncepció), amin belül a gyorséttermi franchise-ok mellett mind számosságukban, mind pedig népszerűségükben kiemelkedtek a fagylaltos koncepciók – 10 kiállító is a fagylaltkedvelőkre építette franchise üzletét. A gasztronómia és vendéglátás ágazat mellett az expóra kilátogatók sok más iparág franchise képviselőinek ajánlatai közül is válogathattak, így jelen voltak bankok, ingatlanközvetítő, utazásiiroda hálózatok, ahogy nyelviskolák, lakberendezési és divat márkák, kiskereskedelmi koncepciók.

Az érdeklődők összesen 19 szolgáltató és kereskedelmi ágazat 173 képviselőjének ajánlatát tekinthették meg, érdeklődésben pedig szintén nem volt hiány: a három nap alatt több mint 7000 ember vett részt a rendezvényen. „Mi nagyjából 120 franchise partneri érdeklődőt regisztráltunk az expó alatt, ami egy remek eredmény a számunkra. Tapasztalataink szerint a franchise érdeklődők 6-8 százaléka válik tényleges franchise partnerünkké” – avatott be az expón kiállító eSmoking World e-cigaretta kereskedelmi franchise vezetője.

Ugyan a legtöbb koncepció a lengyel piacra pozícionálta magát, több olyan márkával is találkozhattunk, melyeknek expanziója az egész régiót és Magyarországot is érinti” – mondta el a helyszínen Szabó Tibor, a főszervező PROFIT system magyarországi irodájának vezetője. Hozzátette, a kiállító márkák közül sokan a magyar piacon is aktívak (mint például a Burger King, a Coffeeshop Company, a Curves, a SPAR vagy a Duna House csoport által nemrég felvásárolt Metrohouse), vagy Magyarországon is elérhető franchise ajánlatuk. Utóbbira példa a hét feltörekvő és jól ismert amerikai gasztro-márka (mint a Dairy Queen vagy Denny’s), valamint egy trambulin-park hálózat régiós fejlesztéséért felelős EGS vállalat is.

A régiós franchise rendezvények sorában a lengyelországi franchise expót követi az osztrák franchise vásár november 4-5. között, valamint november 15-én a – szintén PROFIT system szervezésben megvalósuló – prágai Franchise Fair.

Saját üzletek kiválasztása

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank