2016.09.19.

Regionális szereplőként

Rekord eredménnyel zárta az idei első félévét a Duna House, az év végéig pedig még tovább erősödhet a régióban bővülő ingatlancsoport.

A budapesti központú Duna House Holding Nyrt. nettó bevétele 2016 első félévében meghaladta a 2,15 milliárd forintot, amely 55 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül az értékesítés nettó árbevétele egy év alatt 49 százalékkal bővült, így 2 milliárd forintra emelkedett, a cég adózott eredménye pedig az egy évvel korábban elért 422 millióról 940 millió forintra nőtt – közölte a cégcsoport. A Duna House az idei első félévben vált igazán régiós vállalattá, immáron a magyar, a lengyel és a cseh ingatlanpiac regionális szereplője is.

ingatlan

A Duna house regionális ingatlancsoport bevételének meghatározó részét három fő terület adja: a franchise és szolgáltatási díjakból származó árbevétel, a pénzügyi termékközvetítés, valamint az ingatlanközvetítés.

A Duna House idén áprilisban vásárolta fel Lengyelország legnagyobb ingatlanközvetítői franchise hálózatát, a Metrohouse-t, így a lengyel ingatlanpiacon is megjelent. A varsói központú hálózat által elért árbevétel a második negyedévtől már jelentősen hozzájárult a cégcsoport bővüléséhez. Emellett a társaság közölte, hogy szeptember 2-án megvásárolta a cseh Duna House s.r.o. társaság többségi üzletrészét is, ezzel pedig régiós hálózatának minden tagja a konszolidációs körbe került.

A vállalat közleményében kiemelte, hogy a három országban jelen lévő Duna House csoport Magyarországon elért eredménye is bővülni tudott az első hat hónapban, még úgy is, hogy 2016. március 21-től életbe lépett a magyarországi jelzálogalapú hitelekre bevezetett 2 százalékos jutalékplafon. A társaság jelentősen megváltoztatta hálózati jutalékrendszerét, az értékesítésben nagyobb hangsúlyt kaptak a lakás-takarékpénztári (LTP) termékek, illetve a magyar lakáshitel-piac dinamikus bővülése is tovább folytatódott.

16 saját és több mint 100 franchise rendszerben üzemeltetett irodájával a Duna House Cégcsoport Magyarország vezető ingatlanpiaci szereplője. A cégcsoport az ország legnagyobb ingatlanközvetítő irodahálózatát működteti franchise rendszerben, és vezető pozíciót tölt be az ingatlanokhoz kapcsolódó pénzügyi és egyéb szolgáltatások terén is. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint volt a tavalyi évben, adózott eredménye pedig 966 millió forint.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank