2016.04.13.

A válságot követő időszak legeredményesebb éve

A Duna House cégcsoport nettó árbevétele negyedével, nyeresége pedig csaknem harmadával nőtt 2015-ben.

Jelentősen, 31 százalékkal, 966 millió forintra nőtt a Duna House-csoport adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbihoz képest, míg az értékesítésből származó nettó árbevétel 24 százalékkal, 2,8 milliárd forintra emelkedett – tájékoztatott az ingatlanpiaci cégcsoport. A közlemény szerint a cégcsoport az idén is bővülést tervez, valamint regionális szinten is terjeszkedne az ingatlanközvetítés és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Duna House iroda, Keszthely Fotó Duna House

Az ingatlanpiaci cégcsoport működési eredménye 41 százalékkal 1,1 milliárd forintra nőtt tavaly 2014-hez képest.

Tavaly jelentősen emelkedett az ingatlanközvetítési tranzakciókból származó díjbevétel, továbbá az ingatlan adásvételhez kapcsolódó pénzügyi termékek és egyéb szolgáltatások – hitelek, biztosítás, értékbecslés, energiatanúsítvány – közvetítéséből származó jutalékbevétel is a cégcsoport két ingatlanközvetítői franchise hálózatában (Duna House, SMART Ingatlan). Így az értékesítés nettó árbevétele 546 millió forinttal nőtt.

Doron Dymschiz, a cégcsoport társtulajdonosa és vezetője a közlemény szerint elmondta: a mintegy 135 ezer lebonyolított tranzakcióval a tavalyi volt a válságot követő időszak legeredményesebb éve a magyarországi lakáspiacon.

Guy Dymschiz, a Duna House-csoport társtulajdonosa szerint a lakóingatlan-piac további bővülésére számítanak Magyarországon, amit több kedvező változás, például az új lakások áfájának csökkentése vagy a kibővített csok is segíthet.

A válságot követő időszak legeredményesebb éve

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank