2015.08.31.

Megugró árbevétel

Csaknem másfélszeresére nőtt a Duna House csoport nyeresége 2014-ben. Hosszú távon a régiós terjeszkedés a cél.

Közel 50 százalékkal, 735 millió forintra nőtt a Duna House csoport adózott eredménye 2014-ben az előző évhez képest – tájékoztatott az ingatlanpiaci cégcsoport. Az értékesítésből származó nettó árbevétel szintén emelkedett, egy év alatt 40 százalékkal 2,28 milliárdra nőtt. A közlemény szerint a bővülés elsősorban a csoport fő tevékenységét adó ingatlanértékesítésből származik. Megjegyzik, hogy mivel a válság idején a továbbképzésre fókuszált a csoport, nem kellett irodát bezárni és 2010-től már több ingatlant értékesítettek, mint a válság előtt. 

Magyarország vezető ingatlan franchise hálózata, a Duna House országszerte 120 irodával van jelen, amiből több mint százat franchise partnerek üzemeltetnek. A franchise partnerré válás nagyjából 2-7 millió forintos beruházást igényel.

A Duna House szándéka, hogy regionális szereplő legyen hosszú távon az ingatlanközvetítés és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piacán, így a terveiben szerepel egy már működő külföldi hálózat felvásárlása. A környező országok piacaira történő belépéshez azonban új források bevonására is szükség van – írta a vállalat.

 A csoport legismertebb tevékenysége az ingatlanközvetítés, amelyet két franchise hálózat, a Duna House és a Smart Ingatlan végez. A cégcsoport emellett a lakóingatlan tranzakciókhoz kapcsolódó jelzáloghitel-közvetítési piac szereplője, valamint az ingatlan-adásvételhez és -bérléshez kapcsolódó további szolgáltatásokat – biztosításközvetítés, ingatlan értékbecslés és energetikai tanúsítványok készítése – végez.

 A csoport már 2011 óta működtet inkubátor jelleggel irodát Csehországban, amelynek célja a nemzetközi működés lehetőségeinek és szabályainak felmérése. A vállalat tapasztalatai szerint a Magyarországon működő rendszert nem lehet teljes egészében átemelni eltérő adottságú ingatlanpiacokra.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank