2015.08.17.

Egy új üzleti lehetőség

A pénzügyi és Lifestyle szolgáltatásokra szakosodott MBI elérhetővé tette franchise koncepcióját Magyarországon.

A pénzügyi és életmód tanácsadást kombináló MBI (MarketingBeratung International) immáron több mint 25 éve kínálja szolgáltatásait Közép és Kelet Európában azzal a céllal, hogy hozzásegítse ügyfeleit „egy jóval magasabb jóléti szint elérésében”.  Az összes termékkibocsátótól független vállalat tavaly alkotta meg egyedi franchise rendszerét, nemrég pedig az MBI Store koncepciója megérkezett Magyarországra is. Az MBI Store egy olyan teljesen felszerelt, helytakarékosan kialakított irodát jelent, ami szolgálhat ügyféltárgyalások, rendezvények és konferenciák helyszínéül is, és ahonnan a vállalkozó franchise partnerek egy kulcsrakész és prosperáló üzletet menedzselhetnek.

MBI ügyfélkapcsolatok Fotó MBI

Az új franchise koncepció, az ún. MBI Store annak köszönheti létrejöttét, hogy a vállalatnak stratégiai kiigazításokat kellett foganatosítania a gazdasági válság idején.

A franchise-központi, -átadói feladatokat Magyarországon az MBI leányvállalata, az MBI Nemzetközi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Kft. (MBI HU) látja el. Az általuk biztosított, kiterjedt támogatási rendszer, valamint széles termékpaletta nagyban megkönnyítik az ügyfélszerzést, a fejlesztéseket, az adminisztrációt, az adózást, az informatikai szolgáltatásokat és mindenekelőtt – az MBI Akadémia nemzetközi oktatási programjainak köszönhetően – a szükséges tudás és ismeretek megszerzését. Egyszóval a franchise partnerek vállalkozásának menedzselését. Ráadásul a megfelelő helyszín felkutatásától és kialakításától kezdve, a szakmai és kommunikációs képzéseken át a folyamatos szakmai, IT, marketing és háttértámogatásig, a támogatási rendszer a franchise együttműködés teljes ideje alatt elérhető.

Az MBI franchise irodákkal szembeni legfontosabb elvárás, hogy olyan minőségi termékeket, szolgáltatásokat kínáljanak, melyek megfelelnek az anyavállalat előírásainak. Így a franchise hálózat bővítésekor is inkább a minőséget, mintsem a mennyiséget helyezik előtérbe – „ahelyett, hogy rövid idő alatt rengeteg irodát nyitnánk, inkább arra fektetünk nagy hangsúlyt, hogy az MBI üzletek kellemes hangulatúak, egyediek legyenek, minőségi tanácsokat adjanak és különösképp, hogy képesek legyenek az ügyfelek jólétének, életszínvonalának növelésére” – mondta el a vállalat képviselője. Az expanziós távú tervek így is összesen 200 franchise iroda megnyitásáról szólnak a közép-kelet-európai régióban, amit 2020-ig szeretne realizálni a vállalat.

Akiket érdekel az MBI franchise koncepciója, és egy saját vállalkozás elindítása, azoknak nagyjából 22 ezer eurós (kb. 6,8 millió forintos) befektetésre kell számítaniuk, melynek 68 százaléka (15 ezer euró) az iroda kialakításának és teljes felszerelésének fedezésére szolgál, a maradék 7 ezer euró pedig a franchise jog megvásárlásának költségeit (belépési franchise díj) jelenti. Az irodák ideális esetben 40-80 négyzetméteren kerülnek kialakításra.  

Egy új üzleti lehetőség

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank