"Lehet egy szalon bármilyen természetes, vagy akár 100%-ban bio, rendelkezhet kedvező árpolitikával, ám jó szakemberek nélkül a legjobb koncepció sem működik."
Vasárnap
2012.05.13.
Perger Gabriella, a BioHair fodrászat kitalálója elmondta, hogy pusztán a természetes hajápolási termékek használata nem elég a sikerhez.
 

Mik a magyar fodrászpiac legfőbb sajátosságai? A BioHair előtt miért nem volt arra példa, hogy franchise rendszerben terjeszkedjenek a hazai fodrászatok?
A magyar fodrászpiac sajátossága, hogy szalontípusonként más és más szolgáltatási színvonal és ár jellemzi. A presztízs szalonok jellemzői, hogy egy jó nevű fodrász mester, magas színvonalon, magas árakon nyújt szolgáltatást. A szépségszalonok mérsékeltebb árait mérsékeltebb szolgáltatási színvonal jellemzi.
A BioHair koncepció egy újdonságot hozott a magyar fodrászpiacon, melyet gyakorlatilag a fogyasztói igények hívtak életre. Elérhető árak, gyors professzionális kiszolgálás, kizárólag természetes termékek használata, valamint vendégeink bejelentkezés nélküli fogadása. Néhány szalonunkban például gyermek sarok is ki van alakítva, amely lehetővé teszi vendégeink számára a nyugodt kikapcsolódást, mellyel egy időben a gyermekek felügyelet alatt játszhatnak.
Első egységünk megnyitásakor, még nem terveztünk franchise hálózatot, csak valami újat szerettünk volna nyújtani vendégeinknek. Az, hogy mára 30 egységünk van elsősorban annak köszönhető, hogy a szépülni vágyók széles körben látogatják szalonjainkat.

Sikerükben mekkora szerepe van annak, hogy kizárólag biotermékekkel dolgoznak?
A BioHair üzletek sikere szempontjából meghatározó a természetes és biotermékek kizárólagos használata. Termékeink többszörösen díjnyertes készítmények, melyeket a környezetvédelemre figyelő fogyasztók is elfogadnak. Viszont ez önmagában nem lenne elegendő a sikerhez, elengedhetetlenül fontos a professzionális kiszolgálás.

Milyen tréningeket nyújtanak a szalonok személyzetének képzésére?
A siker kulcsa valójában a jó fodrász. Lehet egy szalon bármilyen természetes, vagy akár 100%-ban bio, rendelkezhet kedvező árpolitikával, ám jó szakemberek nélkül a legjobb koncepció sem működik. Hálózatunk nagy hangsúlyt fektet a fodrászok kiválasztására és továbbképzésére. Havonta szervezünk tréningeket fodrászaink számára. A havi franchise díj tartalmazza képzéseink árát, így nem kell külön fizetniük a franchise átvevőknek.

A fodrászat egyfajta művészet. Nem korlátozza a BioHair működési stratégiája a fodrász egyéniségének kibontakozását?
A fodrászok kreatívitását nem korlátozzuk, sőt igyekszünk inspirálni kollégáinkat arra, hogy minél kreatívabbak legyenek. Nagyon büszkék vagyunk a 2012 tavasz- nyár hajkollekcióra, ami igazán bemutatja dolgozóink kreativitását. Az, hogy napi munkájuk közben nem csak Önmagukat, hanem a BioHiar márkát képviselik, véleményem szerint még inkább motiválja Őket a professzionális kiszolgálásra.
Azt gondolom, hogy a világ legnagyobb nevű fodrásza is a brandet képviseli, csak ott a saját neve egyben a márkanév is, de attól ő még kreatív tud maradni. Sőt!

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.