2014.12.16.

A gyors terjeszkedés érdekében

Gábor Tamás üzletfejlesztési igazgató beszélt az Indiso expanziós terveiről és re-franchise stratégiájáról.

A 2007-ben, családi vállalkozásként alapított, jelenleg a DBH Investment Kockázati Tőkealap tulajdonában álló Indiso hálózat december elején nyitotta meg legutóbbi Sóklinikáját, amivel – a 3 saját mellett – országszerte 13-ra nőtt a franchise egységek száma. A hálózatfejlesztés jelenlegi szakaszában a saját egységek nyitásán van a hangsúly – melynek részeként nemrég 3 új klinikát nyitott a hálózat – amit idővel a refranchising program vesz át. Többek közt erről kérdeztük Gábor Tamás üzletfejlesztési igazgatót.

Gábor Tamás - Indiso Fotó Indiso

A Speleo száraz só terápia számos légúti betegséget előz meg és kezel magas hatásfokkal, erősíti az immunrendszert és a szervezet önregeneráló képességét. A 100 százalékban természetes, mellékhatásoktól mentes kezelési módszert az Indiso franchise klinikák egy olyan orvosi műszer segítségével biztosítják, ami egy sóbánya valódi mikroklímáját reprodukálja.

Nemrég Budapest, Pécs és Győr városokban nyitott új Indiso klinika. Várható-e a közeljövőben újabb nyitás?
2015-ben is folyamatosan bővítjük tovább a hálózatot, év végére 20 jól működő egységgel számolunk. A következő nyitások Budapesten lesznek, de jól halad az előkészítő munka több vidéki nagyvárosban is.

Jelenleg az Indiso szünetelteti a franchise partner-felvételt, és saját üzemeltetésű helyszíneket nyit. Miért döntöttek a hálózatfejlesztés ezen módja mellett?
A tulajdonos egyértelmű szándéka, hogy a hálózat működését mind a partnerek, mind a jogtulajdonos vállalkozás számára gazdaságosabbá és korszerűbbé tegye.
A döntésben fontos szerepet játszott ugyanakkor az országos marketing tevékenység igénye is, amely alapvetően egy országos lefedettséget biztosító hálózat esetében lehet csak releváns. A stratégia kialakításakor több lehetőséget vettünk figyelembe és a gyorsabb, több közvetlen tapasztalattal szolgáló, saját építkezés mellett született elhatározás.

Idővel tervezik a saját üzemeltetésű klinikák franchise partnereknek történő kiszervezését. Mikorra várható ennek elindítása, illetve lesznek-e változások a korábbi franchise ajánlatban?
Hosszabb távon a jogtulajdonosnak nem célja az országos szintű üzemeltetői szerepvállalás. Az ebben a szakaszban elindított új helyszínek már működő, eredményes vállalkozásként – várhatóan 2016-tól – piacra kerülnek. Természetesen az ajánlatban is lesznek változások, hiszen a saját üzemeltetői tapasztalatok rendkívül sokat segítenek a rendszer tökéletesítésében. A következő egy évben, terveink szerint ezen tapasztalatokat építjük be a rendszer működésébe, majd egy minőségi átadó-átvevő környezetet biztosító franchise ajánlatba is.

Vannak már elérhető adatok az idei év szervezeti-, pénzügyi jelentéséből?
A 2014-es számokról még nem tudunk nyilatkozni. Annyit azonban elmondhatunk, hogy az idén bevezetett fejlesztések hozták a várt eredményeket. Sikeresnek mondhatjuk továbbá az augusztus-szeptemberi hónapokban lebonyolított szezonális marketing kampányt is, amely jelentős forgalomnövekedést ért el a hálózat egészének átlagában. Az alkalmazottak száma az új helyszínek miatt növekedett, a központ szervezetének bővítése a fejlesztés ütemével összehangoltan történik.

A gyors terjeszkedés érdekében

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank