2012.05.08.

A franchise szövetség is képviselte hazánkat Kazahsztánban

Orbán Viktor miniszterelnököt 70 fős üzleti delegáció kísérte el hivatalos kazahsztáni látogatására.

A népes magyar kormányzati-üzleti delegáció két napot töltött a kazah fővárosban, Asztanában. Az első napon ülést tartott a magyar-kazah kormányközi gazdasági együttműködési bizottság, második nap pedig üzleti fórumot tartottak, ahol Orbán Viktor az ország államfőjével és kormányfőjével is megbeszélést folytatott. Az üzleti delegációban részt vett a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin, és Kiss László elnökségi tag, a DIEGO Kft. franchise igazgatója. Részvételük jól mutatja, hogy a franchise lényeges fogaskereke a magyar gazdaságnak.

Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev

A kétnapos látogatáson Kazahsztánban tartózkodó Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nurszultan Nazarbajev kazahsztáni elnökkel beszélget Asztanában.
MTI Fotó: Miniszterelnökség/Burger Barna

"A mostani látogatás a keleti nyitás politikájának újabb jelentős sikere, mert egy feltörekvő, a következő évtized egyik vezető gazdasági erejével sikerült stratégiai mélységű együttműködést kialakítani"- értékelte a kazah vizitet az MTI-nek Orbán Viktor az Asztanából hazafelé tartó repülőn.
Kazahsztáni útjának utolsó programjáról, a Nurszultan Nazarbajev elnökkel folytatott - eredetileg félórásra tervezett, ám végül több mint egyórás - megbeszéléséről szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatta az MTI-t, közölve, hogy a vezetők megegyeztek a két ország közötti hosszú távú stratégiai együttműködésről.
Megállapították, hogy a két állam szoros baráti viszonyban áll egymással, és egyetértettek:"itt az ideje annak, hogy a stratégiai szövetséget a gazdasági együttműködés konkrétumaira fordítsák le". Különösen az energiaszektor, az építőipar, a mezőgazdaság és az egészségügy területén kínálkozik lehetőség a széles körű együttműködésre - ismertette Szijjártó Péter.

Az 1991-ben függetlenné vált, kőolajban, földgázban gazdag ország és Magyarország között eddig nem voltak túl gyakoriak a felsőszintű látogatások. Hivatalos látogatáson kazah kormányfő utoljára 1996 októberében járt Magyarországon, Akkor Akedzsan Kadzsegeldin-t Göncz Árpád köztársasági elnök és Horn Gyula miniszterelnök fogadta.

Forrás: MTI; Napi Gazdaság

A franchise szövetség is képviselte hazánkat Kazahsztánban

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank