2013.07.08.

Zöld falu – zöld város

Magyarország minden megyéjéből várja franchise partnerek jelentkezését a Zöld Planéta hálózat.

A Zöld Planéta Kft. olyan környezetvédelmi és energiakorszerűsítési programok kidolgozásával és megvalósításával foglalkozik, amelyek korszerűsítési, felújítási és építési kihívásokra kínálnak megoldást. A Békés megyéből indult hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a különböző projektek megvalósításával fejlesszék az adott település versenyképességét, a helyi kis- és középvállalkozások bevonásával és a lakosság gondolkodásmódjának megváltoztatásával pedig egy korszerű, környezettudatos és élhetőbb környezetet teremtsenek.

Zöld Planáta ültetés Fotó Zöld Planéta

A települési franchise jog átvevő egy városra vagy falura szóló, komplex fejlesztési stratégiát valósít meg a Zöld Planéta franchise programjaival és a franchise központ folyamatos támogatása mellett. A településfejlesztők munkáját fogják össze a megyei szintű vezetők.

A Zöld Planéta Kft. és a vele egy időben alapított Közösségi Összefogás Békés Megyéért Alapítvány sikerén felbuzdulva az alapító hamar felismerte, hogy a regionálisan, településenként szerveződő energiafelhasználási, környezetvédelmi (”zöld”) és infrastrukturális fejlesztések, valamint az ezeket összefogó üzleti modell egész Magyarországra kiterjeszthető. Így alakult ki 2012 májusára a Zöld Planéta franchise rendszer, ahol már van lehetőség a csatlakozásra - akár egy adott településért, akár egy egész megyéért felelős partnerként.

A települési franchise jog átvevő egy városra vagy falura szóló, komplex fejlesztési stratégiát valósít meg a Zöld Planéta franchise programjaival és a franchise központ folyamatos támogatása mellett. A településfejlesztők munkáját fogják össze a megyei szintű vezetők. A franchise központ Budapesten és a 19 megye mindegyikében keres franchise partnereket. - „Megyénként kb. 50 településfejlesztő, valamint egy megyei vezető csatlakozását szeretnénk elérni. Franchise központként Békés megyét, ezen belül négy települést fedünk le. Február óta már nyolc településfejlesztő csatlakozott hozzánk, további három csatlakozás pedig az elkövetkező napokban realizálódik, amit mindenképp sikerként könyvelünk el” – mondta el Szabó Ildikó, a hálózat alapító-ügyvezetője.

A franchise partnerekkel szemben támasztott feltételek nem tűnnek szigorúnak, ami egyrészt a részletesen kidolgozott oktatási rendszernek köszönhető, másrészt pedig annak, hogy a településfejlesztők és a megyei vezetők tevékenysége is elsősorban arra irányul, hogy minden ágazat legmagasabb szintű, helyi szakembereit hívják be a projektek megvalósításához. Ezért a központ elsősorban a megfelelő vállalkozói szemléletre és a megújuló energiák melletti elhivatottságra helyezi a hangsúlyt. A partnerekkel szemben további követelmény a betöltött min. harmincadik életév, valamint a vállalkozói forma. „Természetesen a vállalkozói tapasztalat előnyt jelent a csatlakozáskor, azonban a Zöld Planéta hálózat esetén nincs szükség különösebb szakmai tapasztalatra, hiszen több lépcsős oktatási rendszerünk és kidolgozott üzleti modellünk biztosítják a lehetőséget a szükséges ismeretek elsajátításához. A képzések vizsgával végződnek, így tudjuk szűrni a jelentkezőket és megbizonyosodni, hogy a partner elsajátította a know-how-t és felkészült a feladatok ellátására” – tudtuk meg Szabó Ildikótól.

A hálózat szolgáltatásai iránt egyre nagyobb igény mutatkozik a lakosság, a helyi kkv-k és az egyes önkormányzatok körében is, és várhatóan ez a érdeklődés csak tovább fog nőni, hiszen Magyarországon (ahogy Európa többi országában is) egyre nagyobb szerepet kapnak az innovatív, energia-hatékony megoldások, a versenyképes kkv-k, ahogy a korszerű és zöldülő lakókörnyezet is.

A Zöld Planéta projektjeiről és franchise lehetőség részleteiről bővebben ide kattintva olvashat.

Zöld falu – zöld város

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 62 téma, 108 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank