2013.02.20.

Beindul a Szülők Háza – Civil franchise

Az Eurofound Alapítvány által odaítélt ”Best Pactice” díjjal már a szükséges szakmai és szakpolitika háttér is rendelkezésre áll egy országos hálózat kiépítéséhez.

Az Európai Unió által működtetett Alapítvány kitüntetésének hátterében az áll, hogy a Szülők Háza modell mind szakmailag, mind a működőképesség tekintetében példaértékű, ezért hálózattá alakulva hatékony megoldást képes biztosítani a gyermekellátás problémáira. A 2007-ben indult program azért tudott modell értékűvé kialakulni, mert hazánkban egyelőre egyedülálló módon – egyszerre vállalkozásként és szociális programként – jelent megoldást a kisgyermekek napközbeni ellátására, és egyben támogatást nyújt a rászoruló családoknak is.

Szülők Háza foglalkozás

A Szülők Háza Civil Franchise, az Európai Unió felmérése szerint az egyik leghatékonyabb magyarországi társadalmi integrációt segítő szakmai keretprogram.

Herczog Mária, az Eurochild brüsszeli központú, a gyerekek és fiatalok életminőségének javulásáért dolgozó, európai szervezeteket tömörítő szervezet elnöke elmondta „a Szülők Háza Központ azért tudta modell értékűvé kinőni magát, mert egyaránt képes biztosítani a professzionális szakmai hátteret, és a fenntartható működés elvét. Ezért döntött úgy az Eurofound, hogy a modellt átvételre javasolja, amelyből működő hálózat alakulhat ki.”

Regős Judit, a program kitalálója a díj kapcsán elmondta, hogy a díj és a vele járó támogatás óriási lépést jelent a Szülők Háza hálózat kiépítésében.
- „Az Eurofound szakmai elismerése, amely szerint a Szülők Háza a magyarországi alternatív gyermekellátásban „Best practice” minősítést kapott, óriási lépést jelent számunkra. Ezzel ugyanis a szakmai és szakpolitikai támogatást is a modell mögött tudhatjuk, amely lehetővé teszi az országos hálózat elindítását. Jelenleg hét, indulásra kész Szülők Háza projekt várja a TÁMOP pályázat pozitív elbírálását, amellyel a fővárosból kilépve Debrecentől Győrig több száz család számára nyílhat meg a helyi Szülők Háza kapuja.”

Egy 40 órás tanfolyam elvégzésével bárki jogosulttá válik arra, hogy saját családi napközit nyisson, azonban ez korántsem jelent biztosítékot arra, hogy a gyermek megfelelő kezekben van. Emellett az alternatív napközik több pénzbe kerülnek, így nem minden család engedheti meg magának.
- „Elsődleges célunk egy olyan rendszer kialakítása, amely közvetlenül segít a szociálisan rászoruló családoknak, és egyben ösztönzi a kisvállalkozókat a szociális érzékenységre.” - mondta el az alapító.

Beindul a Szülők Háza – Civil franchise

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank